StoryEditor

HSBC Bank so sídlom v Londýne otvára prvú pobočku na Slovensku

15.06.2005, 15:50
Autor:
TASRTASR

Jedna z najväčších bankových a finančných organizácií na svete britská HSBC Bank plc otvorila pobočku v Bratislave. Poskytovať bude plnú škálu korporátnych a inštitucionálnych bankových produktov lokálnym a zahraničným klientom, ako aj klientom, ktorí plánujú investovať na Slovensku. Produkty zahŕňajú úverové a depozitné obchody, produkty finančného a kapitálového trhu a tiež obchodné financovanie.
"HSBC monitorovala vývoj na Slovensku už dlhší čas, hlavne jeho úžasný ekonomický rast po vstupe do Európskej únie v máji minulého roka," vyhlásil dnes riaditeľ pobočky v Bratislave Karel Bureš, ktorý predtým pôsobil na pozícii riaditeľa odboru Treasury v pražskej HSBC.
HSBC Holding plc má sídlo v Londýne. Skupina HSBC poskytuje svoje služby viac ako 110 miliónom klientov na celom svete vo vyše 9 800 pobočkách v 77 krajinách v Európe, ázijsko-pacifickom regióne, na americkom kontinente, Strednom východe a v Afrike. S aktívami v hodnote 1,277 bilióna USD, čo je v prepočte asi 40,63 bilióna SKK, k 31. decembru 2004 je HSBC jednou z najväčších bankových a finančných inštitúcií na svete.
TASR o tom informovala Ľubica Kolesárová z HSBC v Bratislave.
(1 USD = 31,816 SKK)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 06:14