StoryEditor

Prevažná väčšina Čechov preferuje pri obchodovaní s akciami RM-SYSTÉM

03.05.2007, 17:56
Autor:
TASRTASR

Na obchodovanie s akciami využívajú Česi najviac služby spoločnosti RM-SYSTÉM. Vyplýva to z prieskumu, ktorý v apríli vykonala spoločnosť Mediaresearch, a. s., medzi 740 respondentmi nad 20 rokov. Ďalej sa umiestnili spoločnosti Fio, burzovní společnost s 18 % a Brokerjet s 15-% zákazníkov.
Výskum tiež ukázal, že väčšina Čechov nechce zmeniť svoju maklérsku spoločnosť, keďže o zmene v najbližších 6 mesiacoch uvažuje len 7 % respondentov. Tri štvrtiny z Čechov, ktorí v súčasnosti s akciami neobchodujú, zvažujú, že s obchodovaním začne. Vážne o tom uvažuje 9 % opýtaných. Ako hlavnú prekážku pri začatí obchodovania vníma 52 % opýtaných nedostatok financií.
Mediaresearch, a. s., pôsobí v oblasti marketingových a mediálnych výskumov, spracovania a analýz dát, marketingového poradenstva a vývoja softvéru. V spolupráci s poľskou spoločnosťou Gemius poskytujú meranie návštevnosti internetových stránok, meranie efektívnosti internetových kampaní, monitoring internetovej reklamy a realizujú výskum návštevnosti AIMmonitor na Slovensku a NetMonitor v Česku.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
07. máj 2024 12:03