StoryEditor

Analytici veria Volkswagenu, že perspektívne dosiahne vytýčené ciele

14.03.2005, 11:18

Zo 40 analytikov, ktorých požiadala agentúra Bloomberg, aby ohodnotili cenné papiere automobilového koncernu Volkswagen (VW), 15 radia predávať ich, 14 sa domnievajú, že je rozumné kupovať ich a 11 zostalo neutrálnych.
Analytik Albrecht Denninghoff z HypoVereinsbank sa domnieva, že akcie VW na budúci rok dosiahnu 7,5-% rast a zostanú pre investorov príťažlivé aj v nasledujúcich dvoch rokoch. Analytik HVB sa domnieva, že k zlepšeniu hospodárskych výsledkov Volkswagenu prispeje aj Wolfgang Bernhard, ktorý prišiel do jeho vedenia z koncernu DaimlerChrysler.
Podobné názory na perspektívu akcií najväčšej európskej automobilky majú aj analytici Marc-René Tonn z M.M.Warburg a Jochen Gehrke zo spoločnosti Kepler.
Podmienkami úspechu rastu hodnoty akcií Volkswagenu je vzostup obratu, ktorý vlani dosiahol 88,96 miliardy EUR, v prepočte 3,34 bilióna SKK, a pokles výrobných nákladov, ku ktorým by mali prispieť racionalizačné opatrenia člena vedenia spoločnosti Wolfganga Bernharda.
Informoval o tom nemecký denník Handelsblatt.
(1 EUR = 37,613 SKK)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 10:23