StoryEditor

Ako si prenajať nehnuteľnosť

24.05.2007, 00:00
Tešíte sa na dovolenku, ale desí vás predstava, že budete v hoteli bývať vedľa "hlučných východniarov?" Upokojte sa. Aj toto sa dá vyriešiť. Cestovné kancelárie to dokážu zariadiť tak, aby ste našincov nevideli počas celého vášho pobytu.

"Na samote u lesa"
Pre tých, ktorí chcú stráviť dovolenku mimo rušných centier a nechcú ubytovanie v hotelových komplexoch, je tu možnosť prenajať si vlastnú nehnuteľnosť. K dispozícii sú menšie domčeky, ale aj honosné vily. Všetko závisí od vášho vkusu alebo túžby po komforte. Stačí povedať v cestovnej kancelárii alebo agentúre, aké sú vaše požiadavky, a o ostatné sa už nemusíte starať.
Domček si môžete prenajať nielen v Európe, ale aj mimo nej. Tento spôsob ubytovania je veľmi obľúbený v Južnej Amerike. Cena takéhoto prenájmu je rôzna. Závisí od krajiny, kam chcete cestovať, veľkosti domu, jej polohy a takisto od toho, či cestujete cez sezónu alebo mimo nej. Dokonca pri väčších domoch po prepočítaní celkovej ceny na počet ľudí to vôbec nemusí byť drahšie ako ubytovanie v luxusnom hoteli.
Noc na majáku
Ak túžite po úplnej samote, môžete bývať aj v majáku na ostrove. Tam vám môže robiť spoločnosť nanajvýš správca majáka.
"Vybavenie" majáka býva rôzne. Závisí to najmä od jeho veľkosti, ale aj lokality. V niektorých môže byť len jeden apartmán vhodný na bývanie, v iných ich môže byť viac. Predajcovia takýto pobyt v apartmáne v majáku - teda aspoň v tých vyššie položených - neodporúčajú starším ľuďom alebo ľuďom zo zlým zdravotným stavom. Keďže tieto služby zvyčajne nezahŕňajú stravovanie, treba myslieť aj na to, aby ste si urobili dostatočné zásoby jedla pred príchodom na ostrov. Môže sa totiž stať, že tam žiaden obchodík s potravinami nebude a správca chodí na pobrežie veľmi zriedkavo.
Prekvapivé na tom je to, že cena za ubytovanie v majáku vôbec nemusí byť vysoká a je porovnateľná s cenami bežného ubytovania.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dovolenka-s-hn, menuAlias = dovolenka-s-hn, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 04:42