StoryEditor

Opozičný Fidesz zrušil sobotné zhromaždenie

21.09.2006, 15:51
Autor:
SITASITA

Maďarská opozičná strana Fidesz zrušila víkendové politické zhromaždenie. Štátni bezpečnostní predstavitelia majú totiž obavy, že míting by sa mohol stať terčom bombových útokov. Podľa Fidesz by sa demonštrácia mala konať až po komunálnych voľbách 1. októbra. László Köver zo strany Fidesz vo štvrtok informoval, že zhromaždenie plánované na sobotu sa nebude konať pre bezpečnostné obavy v súvislosti so súčasnou politickou krízou. Dodal, že od vládnych a bezpečnostných predstaviteľov dostal "konkrétne informácie o plánovaných bombových útokoch a ďalších provokáciách". Podrobnosti neuviedol.
Politickú krízu sprevádzanú násilnými protestmi vyvolali výroky premiéra Ferenca Gyurcsánya, ktorými priznal, že jeho vláda roky klamala o skutočnom stave maďarského hospodárstva. Od nedele, kedy nahrávka s výrokmi prenikla na verejnosť, demonštruje za odstúpenie premiéra denne asi 10 000 ľudí. Pri násilnostiach boli zranené už stovky demonštrantov i policajtov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
07. máj 2024 20:04