StoryEditor

V Maďarsku naďalej pršalo, v Borsodskej župe evakujú obyvateľov 30 domov

17.08.2005, 14:44
Autor:
TASRTASR

Po pondelňajších silných dažďoch v Maďarsku aj v utorok pršalo, požiarnici pokračovali v noci nadnes v odstraňovaní následkov. V ostatných 36 hodinách zasahovali v siedmich župách dovedna v takmer 700 prípadoch.
Priame nebezpečenstvo povodní podľa informácie Celoštátnej ochrany proti katastrofám v Maďarsku síce nehrozí, maďarskí vodohospodári sú však v kontakte so svojimi slovenskými a rumunskými partnermi, aby mali informácie o tom, čo sa deje v povodí Tisy a jej prítokov.
Mimoriadne ťažká je situácia v župe Borsod, kde postupne evakuujú obyvateľov asi 30 zaplavených domov, a kde voda ohrozila dovedna 100 rodinných domov v obci Síkszó. Komplikovaná je situácia aj v župe Békéš, kde bola v utorok večer prietrž mračien.
Najviac problémov v Békéšskej župe spôsobila voda v oblastiach miest Mezöberény a Békés. Požiarnikov tam volali v 56 prípadoch, v ktorých odčerpávali vodu z obytných domov, pivníc a ich okolia.
V župe Hajdú-Bihar už významnejší dážď nepadal, odčerpávať vodu museli iba vo dvoch prípadoch. V župe Jász-Nagykun-Szolnok do rána volali požiarnikov 39-krát.
K zraneniam osôb nikde nedošlo.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
29. apríl 2024 17:42