StoryEditor

Klienti nebankových subjektov opäť aktívni

04.02.2003, 23:00
Autor:
TASRTASR

Občianske združenia, zastupujúce a združujúce veriteľov nebankových subjektov, včera vystúpili s požiadavkou na založenie špeciálnej parlamentnej komisie. Jej cieľom bude kontrola postupu prác spojených s vyrovnaním odškodnenia skrachovaných nebankových subjektov. Iniciátori si od tohto kroku sľubujú aj urýchlenie konania súdov a správcov konkurzných podstát. Parlamentná komisia by sa mala tiež zaoberať vyhodnotením nákladov týchto subjektov na reklamu a prezentáciu firiem, ako aj vyčíslením daní z reklám. Poškodení veritelia tiež pripravujú žalobu súvisiacu so šírením klamlivej reklamy, ktorej malo zabrániť Ministerstvo hospodárstva SR, pod ktoré v čase pôsobenia týchto subjektov spadala patričná právomoc.
Výzva na založenie parlamentnej komisie je priamou reakciou na nespokojnosť veriteľov nebankových subjektov s doterajším postupom zodpovedných orgánov pri vyšetrovaní subjektov ako Horizont Slovakia, BMG Invest či AGW, ako aj s odmietnutím ich odškodnenia.
V prípade nekonania vlády plánujú poškodení veritelia požiadať opozičných poslancov o interpeláciu vládnych predstaviteľov v parlamente. Okrem toho rokujú o svojom probléme aj so súčasnými politickými stranami zastúpenými v parlamente, napríklad so stranami ANO a Smer. Ak ani táto forma neprinúti vládu konať, sú pripravení obrátiť sa aj na medzinárodné inštitúcie.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/burzove-noviny, menuAlias = burzove-noviny, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
16. máj 2024 23:04