StoryEditor

ING DSS chce 150 tis. klientov

17.03.2005, 23:00
Druhý pilier má byť v tomto roku jedným zo základných aktivít skupiny ING na slovenskom trhu.

Druhý pilier má byť v tomto roku jednou zo základných aktivít skupiny ING na slovenskom trhu. "V tejto oblasti by sme chceli získať primeranú časť, teda asi 150 000 klientov," konštatoval generálny riaditeľ životného poistenia a dôchodkov Frans van der Ent.
V životnom poistení chce spoločnosť na slovenskom trhu udržať svoj podiel. Vlani firma obsadila piatu priečku na celom poisťovacom trhu. V podielových fondoch a sporiacich účtov by firma chcela urýchliť svoj rast. Od pondelka pridá do svojho portfólia dva nové fondy. Prvý sa bude orientovať na svetové spoločnosti ponúkajúce vysoký dividendový výnos. Druhý fond bude investovať do amerických akcií. Sporiaci účet postupne so znižujúcimi sa sadzbami ponúka nižšie výnosy. "Chceme ponúkať produkty vo všetkých investičných horizontoch. Pre kratšie doby je to účet, pre dlhšie podielové fondy," skonštatoval generálny riaditeľ ING pre Českú republiku a Slovensko poisťovníctva Dick Okhuijsen. V súčasnosti sú podľa neho obľúbenejšie fondy, s rastom úrokov by sa však mohla situácia zmeniť v prospech bankového účtu. Prioritou bude aj transformácia doplnkovej dôchodkovej poisťovne. ING okrem životného a dôchodkového poistenia uvažuje aj o poskytovaní hypoték.
Spoločnosť zmenila svoj systém odmeňovania cez vlastných sprostredkovateľov. "Súvisí to so stratégiou v rámci celého regiónu," povedal Okhuijsen. Slovensko sa totiž posunulo zo štádia rozvíjajúceho sa trhu na vyspelý trh. V tomto roku je prioritou ING rozšíriť spolupráci s maklérmi a priamymi kanálmi rozšíriť distribučnú sieť.
ING Životná poisťovňa vlani na Slovensku dosiahla čistý zisk na úrovni 283 mil. Sk, čo v medziročnom porovnaní predstavuje nárast takmer o tretinu. Celkové aktíva vzrástli o viac ako štvrtinu na 8,4 mld. Sk.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/burzove-noviny, menuAlias = burzove-noviny, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 05:41