StoryEditor

Aktuálne správy

01.07.2003, 00:00

Predseda vlády SR Mikuláš Dzurinda odcestuje dnes na pracovnú cestu do francúzskeho Štrasburgu, počas ktorej navštívi Radu Európy a stretne sa s jej generálnym tajomníkom Walterom Schwimmerom. (TASR)

Maďarsko v piatok odovzdalo ústnu nótu slovenskému zastupiteľstvu v Budapešti a zastupiteľstvám ostatných susedných krajín, ktorých sa týka. V nóte v súvislosti s krajanským zákonom navrhlo zvolanie zmiešanej medzivládnej komisie na úrovni ministrov. (TASR)

Sociálna poisťovňa už vyplatila vyše 86 mil. Sk na odškodnení pre politických väzňov, ktorí trpeli za komunistického režimu, a ich pozostalých. Oprávnené osoby si môžu nárok na príspevok uplatniť písomne v SP alebo tam doručiť písomnú žiadosť osobne či poslať poštou, a to najneskôr do 31. decembra tohto roku. Tlačivo žiadosti je na internetovej stránke www.socpoist.sk v časti Klientsky servis/Formuláre. (TASR)

Presunom z Martina do Vojenského výcvikového priestoru Lešť sa včera pre 85 slovenských ženistov začalo záverečné sústredenie pred ich odchodom do Iraku. Ženijná jednotka by do Iraku mala odcestovať koncom júla, pôsobiť bude pod poľským velením. Jej hlavnou úlohou bude odmínovanie a likvidácia zbraní a munície. (TASR)

Šéf talianskej veľkobanky UniCredito Italiano Alessandro Profumo si včera večer slávnostne prevzal titul Európsky bankár roka 2002. Toto ocenenie každoročne udeľuje združenie 20 + 1 renomovaných novinárov z oblasti ekonomiky a finančníctva vo Frankfurte nad Mohanom. Vďaka Profumovi sa banka stala vysoko ziskovou a schopnou konkurovať ostatným európskym bankám.

Slovensko-ruské vzťahy, ich perspektíva po vstupe SR do EÚ, ako aj otázky medzinárodného vývoja budú témou rokovaní počas dvojdňovej návštevy, ktorú v Bratislave dnes začne šéf ruskej diplomacie Igor Ivanov. Stretne sa s E. Kukanom a prijmú ho aj R. Schuster, P. Hrušovský a M. Dzurinda. (TASR)

Výmena skúseností a zhodnotenie prístupov k jadrovej bezpečnosti je predmetom trojdňového stretnutia členských krajín svetového združenia FÓRUM, ktoré sa včera začalo v Piešťanoch.
Samostatné miesto bude venované aj nedávnej nehode o maďarskej jadrovej elektrárni Paks.

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 23:39