StoryEditor

Británia predstaví kampaň proti ilegálnemu zamestnávaniu

03.01.2008, 08:55
Veľká Británia už čoskoro predstaví reklamnú kampaň, ktorá upozorní zamestnávateľov na ilegálne zamestnávanie. K tomuto kroku pristúpila po tom, čo v decembri minulého roka odhalili na Ministerstve vnútra (UK) na pozícii bezpečnostného strážcu, ilegálne zamestnaného imigranta.

Reklamná kampaň, ktorá začna 14. januára 2008 upozorní zamestnávateľov na riziká súvisiace s nelegálnym zamestnávaním. Kampaň prebehnie v niekoľkých fázach, pričom najintenzívnejšia časť bude prebiehať prostredníctvom rozhlasových spotov (3 týždne) a tlače. Británia upozorní aj na výšku pokuty, ktorá v súčasnosti predstavuje 10 000 libier – približne 452 574 slovenských korún.

Okrem uvedenej pokuty môže zamestnávateľ, ktorý nedodrží legislatívu stratiť právo zamestnať kohokoľvek mimo Európskej únie.

Ilegálna práca láka ilegálnych migrantov a znižuje britské platy. To je dôvod, prečo tomu chceme zabrániť. Správa pre zamestnávateľov je jasná – nebudeme tolerovať ilegálnu prácu,“ povedal minister pre imigráciu Liam Byrne.

V roku 2006 vyhostila Zahraničná a imigrantská agnetúra BIA z Británia viac ako 22 tis. ľudí. Tí boli vo vo väčšine prípadov vyhostení kvôli ilegálnej práci.

(£1 = 45,26 Skk)

Zdroj:
MarketingWeek.co.uk
Netnewspublisher.com
BBC.co.uk

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 01:46