StoryEditor

Pravicový Skok a nový biznis miliardárov. Toto sú top udalosti pondelka

01.12.2014, 17:45
Autor:
redred

Rusko chystá masívne vojenské cvičenie, bude aj v zahraničí

Rusko plánuje v lete budúceho roku rozsiahle vojenské cvičenie s účasťou "desiatok tisíc" vojakov z Centrálneho vojenského okruhu. S odvolaním sa na ruské ministerstvo obrany o tom dnes informovala agentúra Interfax.

Cvičenie má byť zamerané na testovanie obranyschopnosti a na simuláciu rozmiestnenia armádnych jednotiek ako súčasti mobilizačného plánu. Počas manévrov by mali byť odskúšané aj nové druhy zbraní.


Košice dostali nové električky. Sú bez klimatizácie a nikto ich nechcel

Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) uviedol dnes do prevádzky prvé štyri nové čiastočne nízkopodlažné električky Vario. Ako dnes povedal generálny riaditeľ DPMK Juraj Hrehorčák, dopravný podnik vo verejnej súťaži získal 23 električiek za približne 33 miliónov eur. „Oproti plánovanej sume sme ušetrili okolo sedem miliónov eur, čo nám umožnilo uplatniť opciu na nákup ďalších piatich električiek. Takže celkovo sme získali 28 električiek,“ povedal Hrehorčák. Zatiaľ do košického dopravného podniku prišlo sedem električiek, ostatné dodajú v priebehu budúceho roku a budú postupne nasadzované do prevádzky. Posledné vozidlo by malo prísť na jeseň 2015. „Mestská hromadná doprava v Košiciach bude nielen modernejšia, komfortnejšia, ale aj bezpečnejšia,“ povedal primátor Raši.


Patrik Tkáč sa posilňuje na internete. S Křetínským kúpil predajcu parfumov

E-commerce Holding, za ktorým stoja miliardári Patrik Tkáč, Daniel Křetínský a internetový podnikateľ Jakub Havrlant posilňuje svoju pozíciu v oblasti internetového predaja. Firma vstúpila do spoločnosti Vivantis, pod ktorú spadajú internetové obchody Parfemy.cz, Krasa.cz alebo Hodinky.cz.

E-commerce prevádzkuje sieť e-shopov, ako je napríklad Sporty.cz a Snowboards.cz s viac ako 1,5 milióna zákazníkov. Vstupom do Vivantisu toto číslo vzrastie o ďalší milión.


Bratislava sa môže dočkať nových lietadiel. Ryanair spečatil biznis s Boeingom

Americký výrobca lietadiel Boeing a írska letecká spoločnosť Ryanair dnes dokončili objednávku na 100 lietadiel typu 737 MAX 200, ktorej hodnota sa podľa aktuálneho cenníka odhaduje na na takmer 9 miliárd eur.

Návrh objednávky, ktorý obe strany zverejnili ešte v septembri, zahŕňa aj opciu na nákup ďalších sto Boeingov 737 MAX 200. Informovala o tom agentúra RTTNews. V hre je aj možnosť, že tieto lietadlá uvidíme aj v Bratislave. „V súčasnosti ale neviem potvrdiť, či budú nejaké z nových lietadiel umiestnené aj v Bratislave,“ hovorí pre HN Kasia Gaborec-McEvoy zo spoločnosti Ryanair.


Miškov predstavil svoj SKOK. „Nechcem byť gazdom pravice, ani mesiášom“

Presadzovať princípy slobodnej, spravodlivej a otvorenej spoločnosti je cieľom novej politickej strany SKOK (Slovenská občianska koalícia), ktorej založenie dnes oznámil poslanec NR SR Juraj Miškov (nezaradený). SKOK chce podľa jeho slov zmeniť Slovensko tak, aby bolo lepším miestom pre život. Podpisy potrebné na založenie strany začína SKOK zbierať dnes.

"Nechcem byť gazdom pravice, neverím, že nás zachráni novodobý mesiáš kýmkoľvek povolaný a možno aj zaplatený. Zdvihol som zástavu a chcem ľudí inšpirovať, aby sa pridali," zdôraznil Miškov.

01 - Modified: 2007-01-11 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Černáka dostane Najvyšší súd
01 - Modified: 2014-12-15 17:31:30 - Feat.: - Title: Záchranca Frešo a dráma v Sydney. Toto sú top momenty pondelka 02 - Modified: 2014-12-08 17:14:10 - Feat.: - Title: Ďalší škandál vlády a Grécko ako náš vzor. Toto sú top udalosti pondelka 03 - Modified: 2014-11-24 17:30:01 - Feat.: - Title: Nový predseda parlamentu a takmer otrávený Babiš. Toto sú top udalosti pondelka 04 - Modified: 2014-11-10 17:52:00 - Feat.: - Title: Kauza CT pokračuje, opozícia Fica neodvolala. Toto sú top udalosti pondelka 05 - Modified: 2014-11-03 18:30:01 - Feat.: - Title: Koniec ministerky zdravotníctva aj volieb na Ukrajine. Toto sú top udalosti pondelka
menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 06:51