StoryEditor

Informácia o zmenách v HN od 4. 10. 2004

27.09.2004, 09:13

Vážení čitatelia,
Hospodárske noviny si chcú aj ďalej zachovať vašu priazeň, preto sme v uplynulých mesiacoch pozorne analyzovali vaše pripomienky k ich obsahu i forme spracovania. Častou požiadavkou bolo rozšírenie obsahu: viac politického spravodajstva v súvislostiach, viac ekonomického spravodajstva v medzinárodnom kontexte, viac podnikového spravodajstva a viac analýz, užitočných pre občanov i firmy. Slovensko prechádza rozsiahlymi zmenami zákonov a reformy zdravotníctva, školstva či dôchodkového systému stavajú občana i podnikateľské subjekty pred náročnú úlohu zorientovať sa v problematike a urobiť v životne dôležitých situáciách rýchle a často nezvratné rozhodnutie. Veríme, že vám v týchto situáciách účinne pomôžeme prostredníctvom nových každodenných rubrík Osobné financie a Servis, veď Hospodárske noviny majú najväčší počet erudovaných ekonomických redaktorov spomedzi všetkých slovenských denníkov.

Výsledkom týchto analýz sú aj zmeny, ku ktorým od 4. októbra 2004 dôjde na weboch HNonline.sk.
V snahe poskytovať čitateľom čo najkvalitnejšie informácie z čo možno najväčšieho okruhu spoločenských oblastí postupne obohatíme stránky o nové informačné zdroje. Budeme pokračovať v ďalšom rozširovaní vlastností a informácií na weboch, pričom postupne budú pribúdať nové špecializované weby:

1. HN aktual (http://spravy.HNonline.sk/, resp. http://www.HNonline.sk/) - pôjde o redizajn súčasnej hlavnej stránky. Zameraný bude na všeobecné spravodajstvo zo všetkých oblastí spoločnosti s dôrazom na aktuálnosť a selekciu najzaujímavejších správ.

2. Financie a ekonomika (http://ekonomika.HNonline.sk/) - web orientovaný na ekonomické spravodajstvo z najrôznejších oblastí ekonomiky, financií a hospodárstva.

3. Európska únia (http://eu.HNonline.sk/) - informácie o právnom a podnikateľskom prostredí v EÚ, o podnikateľských príležitostiach v súvislosti so vstupom SR do EÚ, o možnostiach, podmienkach a pravidlách získavania grantov z európskych fondov. Všetko, čo potrebujete vedieť o príležitostiach v Európskej únii.

4. Kariéra (http://kariera.HNonline.sk/) - personálny web cielený na publicistiku z personálnej a vzdelávacej oblasti. Veľký význam budú hrať inzeráty a ich možnosť bezplatného zverejňovania.

5. Reality (http://reality.HNonline.sk/) - podobne ako Kariéra orientovaný web na publicistiku z oblasti realít, nehnuteľností, hypoték a pod. Veľký význam budú hrať inzeráty a ich možnosť bezplatného zverejňovania.

6. Info-technológie (http://it.HNonline.sk/) - špecializovaný web na spravodajstvo z oblasti informačných technológií a celkovo z novej ekonomiky časom rozšírený o možnosť uverejňovania inzerátov na predaj/nákup počítačov, komponentov apod.

7. HNClub (http://hnclub.HNonline.sk/) - web informujúci o dianí na stretnutiach členov a hostí diskusného fóra HNClub - Klub Hospodárskych novín.

Jedným z cieľov týchto zmien bude aj sprehľadnenie a optimalizácia veľkosti stránky, resp. zmenšenie veľkosti jej programového kódu, čo bude mať prínos v rýchlosti naťahovania stránky.

Zmenou prejdú aj samotné články, ktorých zdroje obohatíme o zaujímavé a atraktívne pramene. Na web sa navyše dostanú niektoré materiály tlačenej verzie HN v rozšírenej verzii, ktorá sa pre rozsah do tlačenej verzie nezmestila.

Zmeny sa dotknú aj prístupu čitateľov k vybraným článkom z tlačenej verzie HN. Čitatelia s platným predplatným tlačenej verzie denníka HN budú mať naďalej prístup do online archívu HN.

Do konca roku 2004 dôjde takisto k zlúčeniu služby Tematický Spravodajský Servis HN (TSS HN) a služby Infoservis HN, pričom do neho budú postupne pridávané nové zaujímavé informácie.

Dúfame, že vám tieto zmeny prinesú vyššiu kvalitu informácií a väčšiu spokojnosť s našimi službami. Zároveň vás chceme požiadať o spätnú väzbu, prípadne o zasielanie nápadov, návrhov a odporúčaní, ako zlepšiť naše weby. Písať môžete na adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..

redakcia HN a internetová redakcia HNonline.sk

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 14:47