StoryEditor

Višňovský sa vracia do Slovana, po sezóne ukončí kariéru

27.10.2015, 13:07
Autor:
TASRTASR
Ľubomír Višňovský sa dohodol na zmluve so Slovanom Bratislava do konca tejto sezóny.

Ľubomír Višňovský sa po dvoch rokoch vrátil do Slovana Bratislava a opäť si zahrá v Kontinentálnej hokejovej lige. Skúsený slovenský obranca to potvrdil na utorňajšej tlačovej konferencii, na ktorej zdôraznil, že prebiehajúca sezóna bude s najväčšou pravdepodobnosťou jeho posledná v kariére.

"So Slovanom sme sa dohodli na zmluve do konca tejto sezóny. Mám zdravotné problémy a neviem, koľko mi zdravie vydrží. Mám problémy s chrbtom, konzultoval som to s lekármi. Aj Slovan ide do rizika. Sústredím sa na prvý zápas a potom uvidíme, či pôjde druhý, tretí... Ešte ani neviem, či budem chodiť na tripy na klziská súperov. Budeme to riešiť s trénerom a lekármi," uviedol.

Višňovský priznal, že po neúspechu v prípravnom kempe Chicaga Blackhawks uvažoval aj o úplnom konci bohatej kariéry, dôvodom boli hlavne zdravotné problémy. "Prvá myšlienka bola, že ohlásim koniec. No potom sme si sadli s manželkou a generálnym manažérom Slovana Marošom Krajčim a zistil som, že nechcem takto skončiť. Chcem ešte zažiť víťazný potlesk," povedal s tým, že táto sezóna bude jeho posledná.

Majster sveta z Göteborgu 2002 zatiaľ netuší, či mu zdravotné problémy dovolia odohrať jeden, dva alebo tri zápasy. S vedením Slovana má preto džentlmenskú dohodu. "Ak prídem domov po prvom zápase a sekne ma, tak jednoducho končím. Máme dohodu, že rozviažeme zmluvu," povedal.

O jeho služby sa zaujímali aj ďalšie európske kluby, z KHL však iba Slovan. Višňovský už v pondelok stihol tréning na ľade Zimného štadióna Ondreja Nepelu, druhý nasledoval v utorok dopoludnia, no zatiaľ sa pripravoval len individuálne. "Včera som bol prvýkrát na ľade od príchodu z Chicaga. Trénoval som hlavne bez kontaktu a doháňam aj kondíciu, keďže teraz som to na klzisku iba tak lietal."

Višňovský zatiaľ nevedel odhadnúť, kedy by mohol absolvovať premiéru v "belasom" drese. Reálne to vidí až niekedy po reprezentačnej prestávke. "Chcem odohrať čo najviac zápasov, sústredím sa ale na ten najbližší. Prvé striedania to nebude sranda, ale verím, že sa s ostatnými chalanmi zohráme. Dúfam, že mi odložili 17-tku," pokračoval.

Aj jeho teší, že bratislavský klub sa dostáva do formy a dokáže už víťaziť aj pred domácimi fanúšikmi. "Slovan sa v posledných zápasoch rozohral, čo vnímam pozitívne, a verím, že mu pomôžem. V kabíne sedím vedľa Laca Nagya, s kopou chalanov sa zoznamujem. S trénerom sa poznáme, už sme sa rozprávali o jeho predstavách. Ja ho rešpektujem. Cam Barker hrá dobre, má výbornú strelu, v defenzíve sa mi páči aj Mišo Sersen," poznamenal Višňovský.

Tridsaťdeväťročný ofenzívny zadák pôsobil v uplynulých troch sezónach v drese New Yorku Islanders. V tej minulej odohral v základnej časti NHL 53 zápasov s bilanciou 5 gólov a 15 asistencií. V štyroch dueloch play off pridal dve asistencie. Po sezóne mu vypršal kontrakt, v lete sa tak zapojil do prípravného kempu Chicaga Blackhawks, no kontrakt si v ňom nevybojoval.

V minulosti pôsobil aj v Anaheime Ducks, Edmontone Oilers, Los Angeles Kings a v rodnej krajine v Slovane Bratislava, za ktorý si vo výlukovej sezóne 2012/2013 zahral v Kontinentálnej hokejovej lige. Celkovo odohral v NHL 883 zápasov základnej časti, v ktorých nazbieral 495 bodov (128+367), a 28 stretnutí play off s bilanciou osem asistencií. V reprezentačnom drese sa zúčastnil na desiatich majstrovstvách sveta a štyroch zimných olympiádach. Na konte má kompletnú medailovú zbierku z MS.

Pozrite si rozhovor s Michalom Handzušom v HNtelevízii:

01 - Modified: 2007-10-23 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Ropa slabne tretí deň za sebou
01 - Modified: 2024-04-19 05:43:13 - Feat.: - Title: Pospíšil prispel k triumfu Calgary asistenciou, MacKinnon prekonal rekord Šťastného 02 - Modified: 2024-04-18 21:21:49 - Feat.: - Title: Slováci v príprave zlyhali. V Nemecku dostali sedem gólov 03 - Modified: 2024-04-18 14:47:23 - Feat.: - Title: Skloniť sa museli bohatšie kluby. Fenomén zo Spiša má vo finále vo veľkú výhodu 04 - Modified: 2024-04-17 15:18:01 - Feat.: - Title: Slafkovský má top formu a na MS by mal patriť k lídrom. Mnoho mien máme stále aj v AHL 05 - Modified: 2024-04-15 08:24:23 - Feat.: - Title: Príprava pred MS v hokeji: Tréneri urobili tri zmeny, premiéru si odkrúti opora dvadsiatky
menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 10:55