StoryEditor

Doprastav vypol stroje. Nemá peniaze

04.06.2013, 00:00
Banky zmrazili firme účty, a tá je na mizine. Všetko má zmeniť Hodorovský.

Práce jednej z najväčších stavebných firiem na Slovensku utíchli. Vrátane diaľničných projektov. Doprastav nemá peniaze, keďže banky minulý týždeň firme zmrazili účty. „Zatiaľ sú signály také, že tá situácia na stavbách je ťažká, pracujeme v utlmenom režime. Len čo sa dostaneme opäť k účtom, budeme pokračovať,“ povedal v rozhovore pre HN predseda Predstavenstva Doprastavu Juraj Androvič.

Ohrozené diaľnice
Takýmto úsekom má byť napríklad úsek diaľnice D1 Fričovce – Svinia pri Prešove. Hovorca diaľničnej spoločnosti Marcel Jánošík potvrdil, že situáciu okolo Doprastavu už riešia. Utlmila sa aj výstavba kanalizácie v Trenčianskej Turnej. Koľko je takýchto stavieb celkovo, Androvič nepovedal. Stavebný gigant robí na desiatkach veľkých aj menších verejných projektov za desiatky miliónov eur.

Doprastav chce tento týždeň presvedčiť banky, aby účty odblokovali. Pomáha mu pri tom aj nový človek v pozadí spoločnosti – podnikateľ František Hodorovský. „Doprastav vnímam ako veľkú príležitosť na zhodnotenie vložených prostriedkov, samozrejme, po jeho ozdravení a stabilizovaní,“ povedal pre HN Hodorovský.

Nový akcionár
Hodorovský do firmy vstúpil po tom, ako bývalí akcionári odmietli doliať kapitál. Firma potrebuje od akcionára 17 miliónov eur, aby si získala dôveru bánk. Okrem toho počíta s prepúšťaním či s odpredajom prebytočného majetku. Nevylučujú ani režim ochrany pred veriteľmi, resp. reštrukturalizáciu.

01 - Modified: 2004-11-05 07:12:06 - Feat.: 0 - Title: ČSOB upúta najmä majiteľov áut s dieselovým motorom 02 - Modified: 2004-11-05 07:07:52 - Feat.: 0 - Title: Podiel jednotky na trhu klesá 03 - Modified: 2004-11-04 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Bush zatrasie kreslami v kabinete
menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 01:32