StoryEditor

Pád eura a radikálne plány Ruska. Toto sú top udalosti stredy

08.10.2014, 19:34
Autor:
RedRed

Európsku menu čaká pád. Bude lacnejšia ako dolár

Deutsche Bank predpokladá, že kurz spoločnej európskej meny by do roku 2017 mohol padnúť pod 1 USD/EUR. Informovala o tom agentúra Reuters.

Devízový stratég banky George Saravelos vo svojej štúdii ako príčiny uvádza slabý rast ekonomiky eurozóny a vysoký odlev kapitálu z regiónu. V roku 2017 bude euro podľa neho stáť len 95 amerických centov. Spoločná európska mena bola voči americkému doláru takáto lacná naposledy v lete 2002.

Deutsche Bank je najväčšia nemecká banka a druhý najväčší obchodník s devízami na svete. Finančný inštitút nie je so svojím pesimizmom týkajúcim sa eura osamotený. Britská banka Barclays očakáva, že kurz eura v priebehu jedného roka padne na 1,10 USD/EUR, a americký finančný koncern Goldman Sachs počíta v roku 2017 s kurzom 1 USD/EUR.


Rusi zvažujú radikálny krok, štvordňový pracovný týždeň

Štvordňový pracovný týždeň bez znižovania platov. Takýmto návrhom sa bude zaoberať dolná komora výboru pre prácu v Rusku na podnet Medzinárodnej pracovnej organizácie (ILO). Informáciu priniesol portál rt.com.

Ruský denník Kommersant dnes citoval poslanca Andreja Isajeva, ktorý potvrdil, že Duma sa bude zaoberať návrhom ILO. Podľa šéfa organizácie Jona Messenger štvordňový týždeň by pre Rusko znamenal zdravších a šťastnejších ľudí, vytvoril by väčšie množstvo pracovných miest a zároveň aj produktivitu zamestnancov.


The Times si všimli Slovensko. Odporučil lyžovačku v Tatrách

Prestížny britský denník The Times zverejnil pred začiatkom lyžiarskej sezóny 2014/2015 celosvetový prehľad 50 najlepších lyžiarskych stredísk. A všimol si aj Slovensko. V prestížnom rebríčku totiž nechýbajú ani Vysoké Tatry.

Slovenské veľhory sa tak dostali do vyberanej spoločnosti lyžiarskych stredísk v Rakúsku, Švajčiarsku, Kanade či vo Francúzsku. Britský denník The Times vysvetlil aj prednosti Vysokých Tatier: ich výhodná cenová dostupnosť pre britských lyžiarov. Denník uvádza, že Vysoké Tatry ponúkajú zjazdovky vhodné pre začiatočníkov aj pokročilých.

Ako zaujímavú možnosť odporúča návštevu Vysokých Tatier v rámci predĺženého víkendu na tri noci. Britskí turisti zaplatia za takúto lyžovačku vrátane letenky, transferov, polpenzie a 3-dňového skipasu cenu už od 500 libier.


Súkromný RegioJet narazil v Košiciach na problém. So štátom

Súkromný železničný dopravca RegioJet od nedele 12. októbra spúšťa skúšobnú prevádzku vlakov InterCity na linke Košice – Žilina – Praha a späť. Na tejto trati bude jazdiť jeden pár spojov s raňajšími odchodmi z oboch miest. Dosiaľ spoločnosť prevádzkovala IC vlaky medzi Prahou a Žilinou.

Vnútroštátnu linku na trase Bratislava – Žilina – Košice spustí RegioJet od 14. decembra, odjazdy budú obojsmerne zo začiatku trikrát denne. V Košiciach to dnes potvrdil majiteľ holdingu Student Agency, do ktorého patrí aj RegioJet, Radim Jančura.


Automobilky špehujú konkurenciu. V Paríži odhalili špiónov

Meter, kus plastelíny, foťák, baterka ... To nie je krabička poslednej záchrany moderného skautíka, to je špiónska výbava. Na autosalóne v Paríži sa opäť vyrojili špióni, ktorí študujú dopodrobna konkurenciu. Hanblivosťou netrpia.

Štvorica nenápadných Japoncov už dvadsať minút študuje nový Opel Corsa, že to auto stojí na vyvýšenom pódiu a sú tak všetkým na očiach, im vôbec nevadí. Jeden si svieti baterkou kamsi do útrob motorového priestoru. Druhý skúma špáry a zakončenie tesnenia na dverách.

Ďalší študuje uchytenie kapoty a štvrtý ohmatá snáď každý plast v motorovom priestore. Vyzerajú ako zvedaví diváci, akých stretnete na autosalónoch hŕbu. Špióna ale spoznáte podľa dosiek s množstvom papierov s pripravenými formulármi a tabuľkami. Najdôležitejšie novinky v nich majú svoje stĺpce, kam si inžinieri automobiliek, ktorí sú v Paríži na výzvedách, zapisujú poznámky.

01 - Modified: 2006-11-12 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: GRAMOFÓN Juraja Vitéza
01 - Modified: 2024-04-22 13:06:24 - Feat.: - Title: Rusko a Čína vo vzájomnom obchode takmer prestali používať dolár, vyhlásil Lavrov 02 - Modified: 2024-04-12 12:38:07 - Feat.: - Title: Stvorila vojnovú ekonomiku. Kto je krehká žena, ktorá zachránila Putina 03 - Modified: 2024-04-07 19:05:34 - Feat.: - Title: Tragédia na železničnej trati. Vlak zrazil chodca za Ložínom smerom na Bánovce nad Ondavou 04 - Modified: 2024-03-30 10:29:00 - Feat.: - Title: Tragédia na koľajniciach. Polícia preveruje okolnosti nehody, pri ktorej vlak zachytil ženu v Kremnici 05 - Modified: 2024-03-22 10:00:00 - Feat.: - Title: Z Česka vyrazí volebný vlak. Vďaka nemu sa budú môcť zadarmo zúčastniť druhého kola prezidentských volieb stovky Slovákov
menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 16:23