StoryEditor

"Kde je tá sľubovaná super Apple kvalita?"

24.07.2013, 19:16
Mac, Windows, alebo dokonca Linux? Stále platí, že lídrom trhu sú počítače s Windowsom.

Hospodársky noviny sa pozreli na operačné systémy pre počítače.  Mac, Windows, alebo dokonca Linux? Stále platí, že lídrom trhu sú počítače s Windowsom. Na druhej strane, Linux dnes nájdete vo francúzskom parlamente a v americkej armáde. Mac má zas svojich „skalných“ – no mnohí už nešetria výhradami voči nemu.

„Jabĺk“ je stále málo

„Mal som v roku 2007 dosluhujúce veľké PC, aj keď v dobrom stave, ale potreboval som niečo rýchlejšie, a najmä prenosné. Vtedy boli všetky dostupné notebooky nemožné,“ hovorí profesionálny fotograf Peter Frolo o svojich začiatkoch s Macom od Applu.

„Porovnával som výkon a aj kvalitu konštrukcie a MacBook Pro mi vyšiel zo všetkého najlepšie. A o dizajne ani nehovorím, to sa s ničím vtedy nedalo porovnávať. Cena bola takmer rovnaká s najvyššími modelmi od PC výrobcov, ale ich konštrukcia bola slabá. Už som si na to tak zvykol, že by sa mi nechcelo prechádzať späť na Windows,“ dodáva Frolo.

Počítače Apple majú fanúšikov vďaka svojmu dizajnu či možnostiam operačného systému. Aj dnes však majú malý podiel na globálnom trhu s počítačmi, Apple ovláda približne 7,5 percenta z neho. Jeho produkty nemajú veľký potenciál osloviť ďalších zákazníkov. Najmä kvôli cene. Ide aj o určitý druh ducha prémiového produktu.

Viac informácií o operačných systémoch spolu s desiatimi tipmi na notebooky pre biznis či špeciálne príslušenstvo nájdete už zajtra v Hospodárskych novinách. Navyše sme si pre vás pripravili aj test kamery, ktorá je určená najmä pre vodičov.

 

IT pre biznis

Viac informácií o tejto téme
nájdete vo štvrtkových Hospodárskych novinách.
 
menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 10:31