StoryEditor

Harryho Pottera dostali do tretej dimenzie aj Slováci

25.04.2013, 00:00
Autor:
aszasz

V slávnom pokračovaní čarodejníckej ságy Harry Potter majú prsty aj traja Slováci. Malá firma z bratislavskej Vrakune ho totiž dostala do ďalšej dimenzie. A to doslova -- pretože vďaka firme Blue Faces vejú Harrymu a Hermione v časti Dary smrti na útese vlasy v 3D.

Firma Mareka Ježa, Michala Šefara a Petra Mešťaníka sa totiž venuje postprodukcii videa. Ak teda natočíte film a chcete v ňom niečo zlepšiť, doplniť, tak zavoláte jednému z týchto troch mladíkov. Ak nebudú pracovať na ďalšom hollywoodskom trháku, možno sa dohodnete.

Na začiatku tohto úspešného príbehu však boli len traja študenti, ich hoby a chuť založiť si štúdio. Tak dali 27-roční mladíci dokopy úspory a nakúpili techniku. "Nemali sme žiadne kontakty ani skúsenosti, len nadšenie," spomína Marek Ježo.

Po dňoch plných driny prišli aj úspechy -- pracovali na amerických snímkach ako Kazateľ, Šmolkovia či spomínaný Harry Potter.
Firme Blue Faces hrala do karát aj nová vlna 3D ošiaľu -- filmy sa totiž rozdelia na sekvencie a na ich preklopení pracujú tisíce ľudí celé mesiace. Preto sa často filmy rozkrájajú a prerozdeľujú po svete. Dobrá správa je, že časť z tohto koláča smeruje aj do Vrakune.

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 07:48