StoryEditor

Jaroslav Žídek má oddnes novú reláciu Nebíčko v papuľke (video)

10.11.2011, 06:00
RTVS bude spokojná s takým výsledkom sledovanosti, čo posunie staničný share. Minimálne chce 6 % v 12+. Pozrite si zostrih relácie.

Rozhlas a televízia Slovenska dnes spúšťa ďalšiu novinku – reláciu Nebíčko v papuľke. Bývalý hlavný protagonista jojkárskeho Áno, šéfe! Jaroslav Žídek v nej bude cestovať po Slovensku a spoznávať regionálne suroviny či recepty. Predstavili ju včera na tlačovej konferencii, štartuje už dnes po filme o 21:50 na Jednotke.

Nebíčko v papuľke pôjde každý týždeň vo štvrtok, s polhodinovou stopážou. Podľa tlačovej správy sa chystá 40 častí a štyri špeciály, napríklad veľkonočný a vianočný. Natáčalo sa vo vysokom rozlíšení, no RTVS ju takto zatiaľ nemôže vysielať, keďže nemá HD kanál.

Ako na tlačovej konferencii povedal riaditeľ Sekcie programu RTVS za organizačnú zložku STV Andrej Miklánek, od Nebíčka v papuľke očakáva aspoň priemerný výkon Jednotky: "Za úspech považujeme všetko, čím posúvame priemerný share vyššie. Budeme spokojní so sharom nad 6 %." Ak relácia nezafunguje podľa očakávaní, prípadné programové zmeny môžu prísť v januári. "Sme plne stotožnení s kvalitou," dodal. Podľa neho chceli známu osobnosť a formát – v tomto prípade kuchársky – ktorý funguje, no s pridanou hodnotou. "Nie je to klasická cooking show, ale autentické príbehy skutočných ľudí."

V súvislosti s Nebičkom v papuľke (pracovný názov Nebíčko) sa v minulosti medializovalo, že námet bol najskôr ponúknutý televízii Joj. "Formát v vznikol v hlave mojej, Jaroslava Vojteka (režisér) a Braňa Špačka (kameraman). Chcel som robiť niečo iné, lebo to, čo som robil, ma nebavilo," Námet bol ponúkaný na televíznom trhu: "No vznikli obavy, že je to neoverený formát," povedal o dôvodoch, prečo nejde inde. "Naša úloha je overiť neoverené formát," dodal v tejto súvislosti Miklánek.

Režisér Jaro Vojtek spolu so Žídekom v minolosti spolupracoval na Áno, šéfe! Produkčná spoločnosť Nebíčka v papuľke je však na trhu úplne nová – Movements, za ktorou podľa zistenia Hospodárskych novín stojí sestra Židekovej manželky Miriam Gaťašová. Podľa verejne dostupnej zmluvy zaplatí RTVS tejto firme za jednu časť približne 15 tisíc eur za epizódu, pričom dohodnutých je 60 častí.

Novinka RTVS z hľadiska medializácie nepatrí k top témam. Podľa databázy Newton Media sa spojenie "Nebíčko v papuľke" objavilo v slovenských printoch a relevantných weboch za posledný mesiac presne deväťkrát. Tretinu na Mediálne.sk, dvakrát v Eurotelevízii a Plus jednom dni. Tému okrem toho rozoberal Nový Čas a TV Svet. Iba "Nebíčko" má 14 zmienok. Pre porovnanie, Česko Slovensko má talent má za rovnaké obdobie 175 zmienok a Let's Dance 338.

RTVS k novej relácii spustila vlastný web nebickovpapulke.sk. Reláciu podporila promom vo vlastnom vysielaní a tiež printovou kampaňou.

VIDEO: Promo na Nebíčko v papuľke

VIDEO: Promo na Nebíčko v papuľke

VIDEO: Promo na Nebíčko v papuľke

Nebíčko v papuľke podľa tlačovej správy RTVS

Rozhlas a televízia Slovenska už tento štvrtok prinesie na obrazovky Jednotky STV nový program s názvom Nebíčko v papuľke. Ide o televízny kulinársky „bedeker“ pod vedením známeho šéfkuchára Jaroslava Žídeka. Prvú časť Nebíčka v papuľke budeme môcť vidieť 10. novembra o 21:50 na Jednotke.

S týždennou periodicitou budeme navštevovať rôzne regióny Slovenska a cez osobnosť šarmantného šéfkuchára spoznáme výnimočné miesta, suroviny a recepty vo vybranej lokalite. Divák bude mať “po vareche” vysvetlené, prečo existujú názvy jedál ako je Liptovská bryndza, Moravské koláče, Segedínsky guláš, či Maďarská saláma. Pátranie po pôvode kuchynského žargónu nás často zavedie aj do zahraničia, kde jednotlivé pojmy vznikli.

Ďalším motívom relácie Nebíčko v papuľke budú suroviny. Pre každý región sú typické produkty, ktoré sa v ňom vyrábajú, alebo ktoré sa používajú na prípravu tradičných receptov. Ukážeme vám, kde sa dá zohnať kvalitná ryba, zemiaky, pečivo, syr, múka, masť, bryndza, mlieko, slanina. Navštívime pritom salaš, pozrieme sa na miesta, kde sa vyrábajú syry, chovajú ryby, či dokonca pštrosy.

Spolumoderátorom, resp. sprievodcom po danom regióne bude vždy zaujímavá osoba, domáci obyvateľ, prostredníctvom ktorého divák spozná miestne špeciality a kulinárske obyčaje. Náš šéfkuchár sa zapojí aj do ľudového kuchárskeho umenia a zmeria si sily s ostatnými počas “majstrovstiev” vo varení gulášu, slivkových knedlí, či bryndzových halušiek.

Základnou líniou relácie bude vždy recept na rýchly obed, ďalší recept bude s využitím suroviny z daného regiónu a na záver jeden zložitejší recept pre náročných kuchárov. Cestovanie šéfkuchára po Slovensku ponúkne nový pohľad na varenie a predstaví špecifiká tradičnej kuchyne regiónov. Cez “kuchynské okno“ nazrieme do okolia vybranej lokality, čím máme ambíciu vzbudiť záujem divákov nielen o kulinárske špeciality, ale aj o návštevu jednotlivých regiónov.

Vieme, že nájdeme toľko zaujímavých lokalít, že dvakrát na tom istom sporáku variť nebudeme!

01 - Modified: 2004-06-13 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: O živnostenské podnikanie je záujem
menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
23. apríl 2024 18:02