StoryEditor

Zita na krku, Hoď svišťom... a teraz prichádza ďalší komediálny seriál Fara (video)

11.11.2011, 17:40
Už aj kresťanská TV Lux bude mať vlastný hraný seriál: komédiu z prostredia vidieckej farnosti. Pozrite si upútavku a zoznam tvorcov.

Po najväčších slovenských televíziách Markíza a Joj sa do vysielania pôvodného komediálneho seriálu túto jeseň púšťa aj menšia TV Lux. Kresťanská stanica v nedeľu začne vysielať titul Fara.

V upútavke k Fare sľubuje Lux "veselé príbehy zo života slovenskej vidieckej farnosti". V hlavným úlohách účinkujú Roman Poláčik, Dušan Kaprálik a ďalší. Ako uvádza stanica na svojom webe, seriál má sedem častí, bude sa vysielať od 13. novembra do Vianoc a produkuje ho jeden zo spoločníkov stanice Lux Communication. Projekt podporil druhý spoločník Konferencia biskupov Slovenska (KBS). Stopáž epizód je približne polhodinová.

Fara sa bude vysielať v premiére vždy v nedeľu o 21:20 areprízovo v pondelok. Epizódy budú dostupné aj na webe stanice tvlux.sk.

Pre televíziu Lux je Fara vôbec prvým hraným projektom v jej vyše trojročnej histórii. Doteraz vysielal prevažne vlastnú "unscripted" tvorbu, diskusné relácie, prenosy duchovných podujatí, ale napríklad aj vedomostnú súťaž. Stanica je šírená vo väčšine relevantných káblových a IPTV operátorov a dostupná je aj cez satelit Thor.

Marketér.sk zisťuje viac o programových zámeroch TV Lux.

Seriál Fara
zdroj: tvlux.sk

Účinkujú: Roman Poláčik – kňaz, Dušan Kaprálik - kostolník, Jana Hanúsková - kuchárka, Yvetta Weiszová – miestna evanjelizátorka, Peter Weinciller - organista, Dominik Gajdoš - miništrant, Júlia Kováčiková – vedúca zboru, Jozef Kučera  - ateista, Ľubka Čutková - predavačka, Pavol Chmelan – p. Sedláček, Mária Chmelanová – p. Sedláčková
Námet: Igor Pargáč
Scenár: Marcela Beňová
Producent: Martin Lišhák
Hlavná kamera: Viliam Gros, Tomáš Straka
Dramaturgia: Naďa Uličná, Marcela Beňová
Autor piesne a hudby: Miroslav Šibík
Zvuk: Peter Kačkovič, Ondrej Zlatohlávek, Pavol Kadlečík, Michal Lišhák
Mix zvuku: Matej Úľ
Svetlá: Jaroslav Fraňo, Janko Lišhák
Kamera: Matúš Ježo, Lukáš Straka, Martin Lišhák, Martin Štepanovský
Postprodukcia zvuku: Matej Úľ
Produkcia: Marcela Beňová
Strih: Lukáš Straka
Asistent réžie: Tomáš Straka
Réžia: Igor Pargáč
Projekt podporili: KBS, Farský úrad Cabaj – Čápor 

01 - Modified: 2004-06-14 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Brniansky Zetor čelí ďalšiemu konkurzu 02 - Modified: 2004-06-14 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Unipetrol predáva podiel v Českej rafinérskej
menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
23. apríl 2024 17:10