StoryEditor

IT magnát McAfee oklamal Belize

05.12.2012, 18:27
Multimilionár McAfee utiekol pre podozrenie z vraždy do Guatemaly, kde žiada o azyl.

Priekopník antivírusových programov a svetoznámy IT magnát John McAfee sa postaral o veľký rozruch. Američanovi podozrivému z vraždy svojho suseda v stredoamerickom Belize sa za mimoriadne bizarných okolností podarilo ujsť do susednej Guatemaly, kde žiada o politický azyl.

Pri úteku mu pomohol jeho dvojník, ktorý oklamal úrady a odlákal stopu od pravého McAfeeho. „Vláda v Belize ma neustále otravovala. Teraz, keď som tu v Guatemale, sa cítim slobodný,“ odkázal IT magnát cez svoj blog novinárom.



Multimilionár opustil štát Belize, v ktorom sa tiež ukrýva jeden z najhľadanejších Slovákov Karol Mello, pred policajným vyšetrovaním. Je totiž podozrivý z vraždy stavebného veľkopodnikateľa, 52-ročného suseda Gregoryho Faulla. McAfee preto zrazu zmizol a úrady o ňom nevedeli minimálne tri týždne.

Vynaliezavý IT magnát mal pritom dopredu dobre pripravený plán. V Belize chcel ostať pod zmenenou identitou – ostrihal sa a prefarbil si vlasy, oholil fúzy a pre zmenu výzoru si do úst vkladal špeciálnu násadku. To však nestačilo a polícia mu už takmer bola na stope. McAffe sa preto rozhodol pre útek.


 Celý článok nájdete v zajtrajších
Hospodárskych novinách.
menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 04:33