StoryEditor

Opustil Amazon, aby ovládol obývačky cez Microsoft

03.01.2013, 23:00
Kirkorian opustil pozíciu člena predstavenstva. Jeho firmu chystá kúpiť Microsoft.

Oplatí sa opustiť teplé miesto v Predstavenstve Amazonu, aby ste sa mohli venovať svojmu startupu? Áno, pokiaľ ho kúpi Microsoft. Blake Kirkorian len pred troma dňami opustil pozíciu člena predstavenstva najväčšieho internetového obchodu v USA. Jeho firmu id8 Group R2 Studios sa totiž chystá kúpiť softvérový gigant Microsoft.

Kirkorian odišiel do Microsoftu pracovať na projekte hracej konzoly Xbox. Tá sa má pomocou jeho technológií rozšíriť z hracej a multimediálnej konzoly na operačné centrum inteligentnej domácnosti, ktoré ovláda aj spotrebiče či kúrenie. „Práve id8 takéto patenty má a Microsoft cíti príležitosť. Je zrejmé, že sám Microsoft nedokáže na trh priniesť dostatočne kvalitné riešenia, a preto sa už dlhšie obdobie snaží kooperovať s inými firmami,“ priblížil analytik Capital Markets Ivor Lehoťan.

Podľa Ondreja Macka z PC Revue táto akvizícia naznačuje, že Microsoft chystá vlastný smartfón. „Technológia id8 do toho presne zapadá – smartphone je ústredným ovládacím prvkom v domácnosti,“ vysvetlil Macko.

01 - Modified: 2004-09-30 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: UKF skrátila vyučovanie
menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 08:41