StoryEditor

Vznikli nové Slovensko-židovské internetové noviny Delet.sk

15.01.2011, 15:10
Autor:
TASRTASR

Informácie z domova, zo zahraničia, z oblasti kultúry, histórie, náboženstva i témy, ktoré trápia židovskú komunitu, prinášajú čitateľom nové Slovensko-židovské internetové noviny Delet.sk

Tieto noviny niekoľko rokov vychádzali v tlačenej podobe. Počas polročnej prestávky však prešli kompletným redizajnom a vstúpili na pole online magazínov, informuje autor projektu, hudobník a redaktor Michael Szatmary.

Hebrejský výraz "delet" znamená dvere a noviny s týmto názvom, ktoré vydáva rovnomenné občianske združenie, sú dverami do židovského sveta. Ich úlohou je zaplniť informačnú dieru. Delet.sk slúži vzájomnému poznávaniu kultúr a otvára dvere zavretých komnát, ukazuje, že nie sú tajomné, ale zaujímavé a inšpirujúce, ruší kultúrne a náboženské stereotypy a snaží sa o vzájomné zbližovanie a spolužitie, spresnil ďalej Szatmary.

Delet.sk nemá stálu redakciu, no medzi pravidelných prispievateľov patria Lucia Kollárová, Zuzana Szatmáry, donedávna aj Yehuda Lahav, ďalej sú to Pavol Demeš, Baruch Myers, Ľuba Lesná a desiatky ďalších autorov zo Slovenska a zo zahraničia. Stránku denne navštívi približne 500 hostí a Michael Szatmary verí, že toto číslo bude ešte rásť.

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
22. apríl 2024 20:40