StoryEditor

Preteky v populizme. "Hitom" volieb je 13. dôchodok

02.06.2010, 00:00
Najpopulistickejší sľub dáva voličom strana Roberta Fica. Jej trinásty dôchodok jasne vyhral v súboji sľubov balansujúcich na hranici reality a snahy zaujať voliča za každú cenu.

Zhodli sa na tom odborníci z oblasti ekonomiky, politológie a sociológie - tí ho vybrali zo zoznamu najpopulistickejších sľubov

 strán, ktorý zostavili HN. Podľa analytika Ineko Petra Goliaša by trinásty dôchodok vážne ohrozil verejné financie. Fico pritom nehovorí, či bude výška extra dôchodku na úrovni ostatných dvanástich dôchodkov - ani či sa nájdu peniaze pre všetkých dôchodcov a počas celého ďalšieho volebného obdobia. "Nehovorí celú pravdu a otvára strane zadné dvierka na vycúvanie z tohto sľubu,“ hodnotí ho politológ Ivan Rončák. Odborníci pred takýmto druhom záväzku varujú a pripomínajú situáciu s dvojnásobnými platmi, ktoré sľuboval Mikuláš Dzurinda. "Časť voličov to bude vnímať tak, že strana Smer ich oklamala,“ varuje politológ.

Samotný Smer však kritikom odkazuje - čo sľubujeme, to aj splníme. "Naši finančníci vedia, kde na to vziať,“ hovorí poslankyňa strany Jana Vaľová.

01 - Modified: 2003-12-04 21:16:51 - Feat.: 0 - Title: J. Bunčák: Star Trek nesie odkaz tolerancie
menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 06:31