StoryEditor

Veľká voda spláchla aj veľké sľuby. Politici na ľudí zabudli

27.08.2010, 00:00
Autor:
mmmm

"Stále nemôžeme zaplatiť faktúry za záchranné práce, chýbajú nám peniaze," hovorí Adriana Fečková, starostka obce Malá Lodina. Letné povodne tu zanechali doslova spúšť, len škody na obecnom majetku sa vyšplhali na pol milióna eur. Obec stále čaká na sľúbených 33-tisíc eur od Úradu vlády SR.

Svoj sľub však už splnil šéf KDH a minister dopravy Ján Figeľ -- ten pred voľbami vyhlásil, že svoj prvý plat dá na povodne. Do Malej Lodiny doniesol tisíc eur. "Svoj plat rozdelil medzi štyri obce," dodala Fečková. K Figeľovi sa však ďalší politici KDH nepridali, hoci šéf strany tvrdil, že ich k tomu vyzve. Svoj záväzok, ktorý dali počas volebnej kampane, okresalo SNS -- ľuďom postihnutým záplavami nepošlú jej poslanci celý svoj prvý plat, ale iba jeho časť. Koľko vyzbierali? "Neviem to presne odhadnúť," reagoval šéf poslancov SNS Rafael Rafaj.

Štát zatiaľ hľadá ďalšie zdroje pomoci. Rezort financií pripravil novelu, ktorou chce štátnu lotériu Tipos zaviazať, aby pre obete povodní vyčlenila 40 miliónov eur.

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. apríl 2024 21:23