StoryEditor

Apple odhalil nový iMac

20.08.2007, 12:02
Najpopulárnejší stolový počítač a v súčasnosti vlajková loď spoločnosti Apple včera odhalila svoju tvár. Nový krásny iMac má už alumíniové telo, ultraštíhly dizajn, 20" alebo 24" superlesklú obrazovku a sklenené doplnky. No a tá klávesnica ...

iMac predstavuje ten najtypickejší stolový počítač Apple na svete. Product placement snáď vo všetkých väčších filmoch a seriáloch z neho spravil skutočne legendu. Od svojho vzniku prešiel niekoľkými generáciami, no najzásadnejšiu zmenu predstavoval prechod od "hlbokých" obrazoviek na štíhle LCD displeje. Najvýraznejšou dominantou iMac-u je však dizajn "all-in-one", teda všetko v jednom - obrazovka, telo počítača, reproduktory a v súčasnosti už aj štandardne zabudovaná kamera iSight s mikrofónom. Len včera predstavený nový iMac opäť mierne zmenil svoj dizajn, stal sa štíhlejším a jeho povrchová úprava prešla na luxusnejšie prevedenie hliníku s kombináciou skla, odolného proti poškriabaniu. Samozrejmosťou je najnovší procesor Intel Core 2 Duo s podporou OS Windows, predinštalovaný balík programov iLife '08 a absolútnou novinkou sa stala tiež nová Apple Wireless Keyboard, klávesnica dokonale zladená s dizajnom nového iMac-u.

"Nový iMac je najneuveriteľnejší stolový počítač, aký sme kedy vytvorili," povedal Steve Jobs, Apple CEO. "Nové dizajnové črty v spojení s inovatívnymi materiálmi, vrátane profesionálneho hliníka a skla, ktoré sú navyše absolútne recyklovateľné." Nové lesklé 20" a 24" displeje ponúkajú neuveriteľné ostré obrázky, ideálne pre prácu s fotografiami a filmami prostredníctvom iLife '08. Nová ultratenká Apple Wireless klávesnica s kompaktným dizajnom a bezdrôtovou Apple Mighty Mouse myšou, naviac ponúkajú pracovnú plochu bez akýchkoľvek káblov.

Nový softvér ponúka možnosť lepšej synchronizácie s notebookom, iPod-om, telefónom iPhone, aj Apple TV. Apple tiež výrazne posilnila internetovú službu .Mac, ktorú v súčasnosti využíva vyše 1,7 milióna užívateľov. Internetový priestor služby, online "skladu" na internete pre uploadovanie vlastného obsahu, sa rozšíril z doterajšieho 1GB priestoru na 10GB. Aplikácia iMovie, ktorá je súčasťou iLife '08, už dokonca ponúkajú možnosť priameho uploadovania videa na portál YouTube.com alebo umiestnenie Google AdSense reklamy na vlastne webové stránky vytvárané aplikáciou iWeb. Vďaka procesoru Intel je zaručená hardvérová a softvérová kompatibilita s najnovším operačným systémom Microsoftu - Windows Vista.

Zdroj:
Apple.com

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
16. apríl 2024 07:13