StoryEditor

Skype spúšťa marketingovú kampaň

09.05.2008, 10:35
Spoločnosť eBay nie je spokojná s hospodárskymi výsledkami svojej komunikačnej siete Skype. Tá preto pristupuje k marketingovej kampani, ktorá má ľuďom ukázať jednoduchosť a prístupnosť služby na celom svete.

Komunikačná sieť Skype podobne ako napr. Google dokázala bez tradičnej formy reklamy od svojho spustenia získať milióny užívateľov využívajúcich jej on-line hlasové služby. Skype prebrala v roku 2005 spoločnosť eBay za neuveriteľných 3,1 mld. $ (viac ako 60 mld. Sk), čo mnohí experti považovali za príliš vysokú a neprimeranú cenu.


Príliš nevydarenú kúpu napokon pripustil aj aukčný portál eBay. Jej hlavným motívom pri kúpe Skypeu bolo uľahčiť komunikáciu medzi predávajúcimi a kupujúcimi, čo sa spoločnosti nepodarilo zrealizovať do takej miery, akú si predstavovala. Ak sa finančné hospodárenie do konca tohto roka nezlepší, eBay možno pristúpi k predaju.


Skype sa aj kvôli tejto zložitej situácii snaží výrazne zlepšiť finančné výsledky. Pomôcť tomu by mala aj momentálne prebiehajúca on-line marketingová kampaň, v ktorej vystupuje austrálska cestovateľka Rebecca Campbell pod prezývkou "Nomád - kočovník". Jej úlohou je za 33 dní prejsť 15 krajín v neustálom pohybe. Cestovateľka sa nemôže vôbec zastaviť. Oddychovať, jesť či spať môže len v dopravnom prostriedku, ktorý je v pohybe.


"Vyzbrojená" je troma Skype telefónmi a Nokiou N810. Campbellová o svojej aktuálnej polohe informuje prostredníctvom osobného blogu na www.skype.com/go/nomad a taktiež ďalších on-line službách ako napr. Facebook, MySpace, YouTube, Twitter, Flickr a pod.


Hlavným cieľom kampane je ukázať ľuďom s akou ľahkosťou môžu využiť služby siete Skype nezávisle na mieste, kde sa momentálne nachádzajú. Skype ráta s výraznou spätnou väzbou od internetových užívateľov, ktorí budú môcť následne ovplyvňovať Campbellovej dobrodružnú cestu. Kampaň začala 5. mája 2008 a potrvá 33 dní.


Zdroj:
www.itwire.com
www.guardian.co.uk

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 07:46