StoryEditor

PSP: Najlepšia zábava na cestách

01.08.2007, 19:59

Ak sa chcete zabaviť počas dlhých ciest, prenosná hracia konzola PlayStation Portable (PSP) je dnes najlepšou a technicky najvyspelejšou možnosťou. Za 2,5 roka od spustenia predaja počet predaných konzol presiahol hranicu 25 miliónov kusov. To, čím PSP predčí konkurenciu je nielen multimediálnosť (okrem hrania hier umožňuje pozeranie fotiek, filmov a počúvanie hudby), ale aj bezdrôtové WiFi napojenie na internet, multiplayer mód až pre 16 hráčov, prepojenie na Playstation 3 či počítač a predovšetkým vynikajúca grafika na 11-centimetrovom displeji, akú nenájdete v žiadnej prenosnej konzole.

PSP skrýva v 280-gramovom tele s hrúbkou 23mm dva vstupy: na 1,8GB UMD disky sa zmestia hry s grafikou vo vysokom rozlíšení, vychádzajú na nich najnovšie hollywoodske filmy a hudobné špeciály s videoklipmi. Konzola obsahuje slot na pamäťovú kartu Memory Stick, ktorá slúži na ukladanie herných profilov a dosiahnutých levelov v jednotlivých hrách.

K PSP dnes existujú stovky hier všetkých herných žánrov vrátane najobľúbenejších titulov, ktoré pôvodne vyšli na PS2, ako sú F1, FIFA Soccer, God of War, Gran Turismo 4, Tekken a Metal Gear Solid.

K PSP existuje množstvo príslušenstva, ktoré ďalej rozširujú možnosti konzoly. K najnovším patrí PSP kamera, ktorá umožňuje fotiť a filmovať na cestách a zdieľať snímky s priateľmi a známymi cez internet. Sony neustále updatuje firmvér konzoly a rozširuje jej možnosti, čo potvrdzuje napríklad tzv. Media Manager, ktorý umožňuje prenášať dáta z PC na PSP. PSP možno prepojiť bezdrôtovo aj na PS3 a vytiahnuť si z harddisku či už herné profily, ale aj akékoľvek ďalšie uložené dáta. Samozrejme, sieťové hranie s PS3 je ďalšou možnosťou domácej zábavy.

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 08:58