StoryEditor

Slovákom sa zapáčil internet v mobile

14.04.2009, 14:35
Čoraz viac Slovákov využíva internet prostredníctvom mobilných zariadení, predovšetkým mobilných telefónov a PDA. Odhalil to marcový prieskum spoločnosti Mediaresearch.
Počas marca 2009 bolo celkovo zaznamenaných 12 395 836 zobrazení na mobilných zariadeniach - mobilných telefónoch a PDA. V tomto počte nie sú započítané zobrazenia www stránok prostredníctvom mobilného pripojenia na internet na notebookoch. Najpoužívanejším mobilným zariadením na prezeranie www stránok je iPhone od Apple, ktorý je využitý v 27,7% všetkých zobrazení.

Najpoužívanejšie modely



Návštevníci serverov meraných v AIMmonitore najčastejšie používajú mobilné zariadenia od nasledujúcich výrobcov:

Využitie mobilných zariadení podľa výrobcu:



Využitie podľa najpoužívanejšieho modelu od výrobcu:


Zdroj:
AIMmonitor realizovaný spoločnosťou Mediaresearch Slovakia v spolupráci so spoločnosťou Gemius pre Asociáciu internetových médií SR.

Vysvetlenie:
Mobilné zariadenia“ – zobrazenia na notebookoch s mobilným pripojením na internet nie sú zahrnuté v uvádzanom počte zobrazení.

Hodnota „Zobrazenia“ - predstavuje počet zobrazení (PV) na mobilných zariadeniach na stránkach zapojených do AIMmonitoru za obdobie marec 2009.

Hodnota „Percento“ - predstavuje pomer ku všetkým zobrazeniam na mobilných zariadeniach na stránkach zapojených do AIMmonitoru za obdobie marec 2009.

Jednotliví výrobcovia a modely sú zoradené zostupne podľa počtu zobrazení.
menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 12:24