StoryEditor

Ikea predáva nábytok v Sims 2

20.05.2008, 10:31
Ikea podpísala partnerstvo s Electronic Arts, výrobcom obľúbenej počítačovej hry The Sims 2. Hráči si tak budú môcť svoj virtuálny domov zariadiť virtuálnym nábytok od tejto švédskej spoločnosti.

Hráči Sims 2 si onedlho budú môcť svoj dom zariadiť nábytkom od spoločnosti Ikea. Umožnila to nedávno ohlásená dohoda medzi výrobcom počítačových hier Electronic Arts a švédskou nábytkárskou spoločnosťou. Pokračovanie vôbec najpredávanejšej počítačovej hry umožní európskym hráčom nainštalovať softvérový doplnok s aktuálnymi modelmi nábytku. Electronic Arts vydáva podobné doplnky trikrát ročne.


"Úspech The Sims znamenal vznik mnohých on-line komunít zameraných na zdieľanie obsahu, ktorý hráči v hre vytvorili," hovorí Nancy Smith zo spoločnosti EA. Anna Crona, marketingová manažérka Ikea UK dodáva, že zameranie The Sims úzko korešponduje s momentálnou stratégiou spoločnosti, v ktorej dominuje domov, ako najdôležitejšie miesto na svete. "Pre Ikeu predstavuje hra The Sims 2 ďalší z komunikačných kanálov. Ide o výborný spôsob ako osloviť mladých ľudí," dodáva Crona.


Pred rokom podpísala podobné partnerstvo ďalšia švédska spoločnosť. Odevná značka H&M umožnila prostredníctvom doplnku k hre obliecť postavy hráčov do jej aktuálnych modelov. EA taktiež spolupracuje s automobilkou Ford. Postavy v hre tak môžu vlastniť model Focus alebo Mustang. Podobné špeciálne edície nie sú pre hráčov dostupné zadarmo.


Integrovaná reklama v hrách sa v poslednej dobe vyvíja veľmi dynamickým tempom. Čoraz viac spoločností má záujem umiestniť svoje produkty či reklamu do známych elektronických hier. Získavajú tak vysokú kontrolu nad celým procesom oslovenia a pôsobenia marketingových aktivít. Od jednoduchých statických bilbordov postupne prechádzajú na čoraz výraznejšie prepojenie produktu s obsahom hry.


Zdroj:
guardian.co.uk
ea.com

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 01:48