StoryEditor

Avízo: Hlasovanie o zisku poisťovní

25.10.2007, 08:04
Autor:
redred
O 9. hodine bude pokračovať 14. schôdza NR SR. Malo by sa na nej hlasovať o zákaze zisku pre zdravotné poisťovne. Koalícia včera ešte stále nebola dohodnutá na tom, či sa zisk zakáže alebo nie.

Posunutie hlasovania o novele zákona o zdravotných poisťovniach na 11.00 h využijú podľa ministra zdravotníctva Ivana Valentoviča poslanecké kluby na rokovanie, koaličná rada však kvôli tomu zasadať nebude. "Pre mňa je rozhodujúce, aby bola novela prijatá v takom zmysle, v akom som ju predkladal. Ja predsa nemôžem súhlasiť s tým, aby bola prijatá novela, ktorú som nepredkladal a ktorá má úplne opačný význam," uviedol Valentovič na margo pozmeňujúceho návrhu Milana Urbániho (ĽS-HZDS). Podľa Urbániho návrhu by zdravotné poisťovne mohli použiť zisk aj na inšie ako na úhradu zdravotnej starostlivosti len v prípade, že svojim poistencom zabezpečia dostupnosť zdravotnej starostlivosti, ktorá bude riadne a včas uhrádzaná.

Hoci do úvahy podľa Valentoviča prichádza aj možnosť, že Urbáni stiahne svoj návrh, odmietol špekulovať o tom, či by v prípade, že tento opačný návrh prejde, stiahol návrh novely zákona z hlasovania.

Správu budeme aktualizovať.
menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 04:43