StoryEditor

Mečiar: Môj majetok je iba hlboký podpriemer

08.02.2009, 23:00
Autor:
pnpn

Vladimíra Mečiara neobchádza povesť bohatého politika. Podľa januárového prieskumu agentúry Polis si viac ako polovica opýtaných dokonca myslí, že je vôbec najbohatší zo slovenských politikov. Líder ĽS-HZDS však o týchto číslach tvrdí svoje -- je to dôkaz, ako ľahko možno ľudí oklamať. "Majetok pána predsedu sa nachádza hlboko pod priemerom slovenských politikov," odkázal HN po straníckej hovorkyni Monike Zakariásovej.

Médiá už niekoľko rokov "pátrajú" po spôsobe financovania jeho penziónu Elektra v Trenčianskych Tepliciach, ktorého cena sa odhaduje na 41 miliónov korún -- hoci Mečiar tvrdí, že už všetko vysvetlil. Ľudia pri hodnotení, ktorý politik je bohatý, vychádzajú podľa analytikov práve z médií -- najmä ak z ich oficiálnych majetkových priznaní sa nedá veľa vyčítať. "Vyzdvihujú tých, o ktorých sa zaujímajú médiá. Vychádzajú však aj z toho, že mnohí politici sa prezentujú luxusným spôsobom života a majetkom, ktorého pôvod nevedia dostatočne preukázať," hovorí Zuzana Wienk z Aliancie Fair Play.

Hneď za Mečiarom sa v rebríčku najbohatších politikov umiestnil líder SNS Ján Slota, tretí skončil minister financií Ján Počiatek (Smer-SD).

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 12:57