StoryEditor

Nike plánuje svetovo najväčšie bežecké podujatie

13.05.2008, 10:30
Výrobca športového oblečenia, spoločnosť Nike, plánuje podľa svojich slov svetovo najväčšie bežecké podujatie. Akcia sa má konať počas jedného dňa v 25. svetových metropolách s 1. mil. účastníkov.

Nike oznámila konanie "Nike+ Human Race", svetovo najväčšieho bežeckého podujatia. Bežci naprieč kontinentmi si majú možnosť zmerať sily 31. augusta 2008. Akcia bude zahŕňať 25 svetových metropol vrátane Los Angeles, New Yorku, Londýna, Paríža, Madridu, Istanbulu, Melbourne, Šanghaja a ďalších. V každom meste sa bude spolu s bežeckým podujatím konať aj hudobný koncert.


"Nike+ Human Race je o inšpirácií a spojení milióna bežcov z celého sveta," povedal Trevor Edwards zo spoločnosti Nike. "Ponúkame bežcom nový spôsob súťaže a závodu, trate nachádzajúce sa pri známych pamätihodnostiach zakončené hudobným koncertom."


Počas pretekov budú asistovať aj známe atletické svetové mená. Sedemnásobný víťaz cyklistických pretekov Tour de France, Lance Armstrong, šesťnásobná víťazka maratónu a momentálna držiteľka víťaznej trofeje NY maratónu, Paula Radcliffe a mnohí ďalší.


Zdroj:
www.nikebiz.com

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 08:01