StoryEditor

Polícia vrátila servery Websupport

28.06.2007, 21:17
Ako prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta povedal, cieľom orgánov činných v trestnom konaní nebolo zadržiavať servery a tým blokovať webstránky a údaje na nich. Technici kriminalisticko-expertízneho ústavu si ale údaje skopírovali na účely trestného stíhania.

Denník SME na svojej internetovej stránke informoval, že v prípade hackerských útokov na NBÚ už polícia obvinila dvoch ľudí. Denníku to povedal jeden z obvinených. Ústami hovorcu Prezídia PZ Martina Korcha sa k tomu polícia odmietla vyjadriť.



V stredu boli servery spoločnosti Websupport, na ktorých prevádzkovalo svoje internetové stránky vyše 3 500 klientov, zhabané. Spoločnosť v informácii na svojej stránke uvádzala, že nepozná dôvody takéhoto postupu polície. Považuje za nepredstaviteľné, aby polícia zhabala servery komerčného webhostingu bez upozornenia, prípadne žiadosti o informácie o klientovi, ktorý mohol porušiť zákon. Websupport sa mieni domáhať náhrady škody. Dôvodom zhabania serverov bolo údajne práve vyšetrovanie prieniku do siete NBÚ. V tejto súvislosti polícia 20. júla 2006 zhabala server hysteria.sk.

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 05:47