StoryEditor

Wänke si po afére nepohoršil

28.03.2007, 00:00
Vladimír Wänke zatiaľ na najväčšiu korupčnú aféru v slovenskom futbale nedoplatil. Minimálne po finančnej stránke, keďže aj po dočasnom odňatí všetkých funkcií v Slovenskom futbalovom zväze má stále rovnaký príjem.

Vladimír Wänke zatiaľ na najväčšiu korupčnú aféru v slovenskom futbale nedoplatil. Minimálne po finančnej stránke, keďže aj po dočasnom odňatí všetkých funkcií v Slovenskom futbalovom zväze má stále rovnaký príjem.
Túto informáciu nám potvrdili priamo na zväze - samotný Wänke, obvinený z trestného činu brania úplatku, v tomto čase dovolenkuje. "Preto berie priemer z predchádzajúceho štvrťroka. Zatiaľ normálne poberá náhradu mzdy ako športový riaditeľ futbalového zväzu," povedal pre HN ekonomický manažér futbalového zväzu Peter Kováč. Podľa informácií HN môže brať Wänke okolo 30- tisíc korún mesačne. Oficiálne sa k jeho platu nechcel vyjadriť šéf zväzu František Laurinec, zdržanlivý zostáva aj Wänke. Ten iba poznamenal, že má nevyčerpanú dovolenku z minulého roka. "Ďalšiu prípadnú dovolenku budem čerpať po dohode s vedením zväzu a s mojím právnikom. Nebudem odhadovať, zákon mi hovorí, na koľko dní dovolenky mám právo," vysvetlil Wänke pre HN.
Funkcionári sa jeho ďalším osudom aj platom bude zaoberať začiatkom apríla. Bývalého druhého muža futbalového zväzu Wänkeho zadržala začiatkom marca polícia, údajne priamo pri preberaní úplatku od šéfa ŠK Eldus Močenok Stanislava Szaba - malo ísť o desaťtisícovú "odmenu" za registráciu nového hráča Močenoku.
"Neviem ešte presne, keď sa to skončí, tak budeme o tom na výkonnom výbore rozhodovať, uvidíme, aké budeme mať informácie z polície, zatiaľ nemáme nič nové," hovorí Laurinec. Podozrenie Wänke odmietol, teraz už prípad nekomentuje. "Hovorím, všetko je tak, ako mi právnik povedal. Budem sa riadiť zákonmi a princípmi futbalového zväzu."
Polícia zatiaľ na informácie štedrá nie je. "Intenzívne sa venujeme preverovaniu korupcie vo futbale a vzhľadom na rozsah a záber, ktorý polícia na tomto poli vykonáva, nemôže poskytnúť ďalšie informácie," povedal Martin Korch, hovorca policajného prezídia.

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 18:11