StoryEditor

Do priemyselného parku v Leviciach smerujú ďalší zahraniční investori

10.05.2005, 16:17
Do priemyselného parku v Leviciach smerujú ďalší zahraniční investori. Zástupcovia mesta Levice uzatvorili zmluvy s firmami Nefab Packaging Slovakia, s. r. o., a Globo Eastern Europe, s. r. o. Zmluva o budúcej zmluve je uzatvorená so spoločnosťou Steel Strips Wheels LTD.

Podľa primátora Levíc Štefana Mišáka ďalšie rokovania vedú predstavitelia mesta s talianskou firmou zameranou na ľahké strojárstvo a so spoločnosťou z Turecka, ktorá má záujem vyrábať v Leviciach magnetické jadrá. Nefab Packaging Slovakia, s. r. o., Levice, ktorej majiteľom je švédska firma Nefab Aktiebolag, plánuje začať skúšobnú prevádzku už v júni tohto roka. Spoločnosť odkúpila pozemok s rozlohou 28 000 štvorcových metrov (m2). V plnej prevádzke by mala zamestnávať 130 ľudí. Nosný výrobný program bude tvoriť obalová technika pre elektrotechnický a automobilový priemysel.
V júli tohto roka by sa mala začať výstavba závodu spoločného slovensko-rakúskeho podniku Globo Eastern Europe, s. r. o., Levice. Závod bude stáť na pozemku 32 524 m2. Spoločnosť plánuje v montážnologistickom centre elektrických svietidiel zamestnávať 70 pracovníkov.
Zmluva o predbežnej zmluve s indickou spoločnosťou Steel Strips Wheels LTD je v súčasnosti pripomienkovaná v Indii. Mesto Levice v nej požaduje garanciu vytvorenia 350 pracovných miest a termín začiatku výroby v roku 2006. Predpokladaný termín začatia výstavby závodu je na jeseň tohto roka. Spoločnosť sa zaoberá výrobou diskov automobilových kolies.
Priemyselný park v Leviciach Géni má rozlohu 49,8 hektára. Celý pozemok má jediného vlastníka. V susedstve jestvujúceho priemyselného parku začne v 1. štvrťroku budúceho roka vyrastať závod juhokórejskej spoločnosti Hankook Tires, ktorá plánuje v roku 2008 rozbehnúť v Leviciach výrobu pneumatík, vrátane vývoja a testovania. Firma investuje vyše 19,4 miliardy Sk, vytvorí 1 600 priamych pracovných miest a ďalších zhruba 1 500 v obslužných činnostiach.

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 12:29