StoryEditor

SMK utrpela v komunálnych voľbách fiasko

04.12.2006, 15:34
Autor:
TASRTASR
V sobotňajších komunálnych voľbách utrpela Strana maďarskej koalície debakel od hlavy po päty, uvádza komentár Lászlóa Baraka v dnešnom vydaní denníka Új Szó.

V sobotňajších komunálnych voľbách utrpela Strana maďarskej koalície (SMK) debakel od hlavy po päty, uvádza komentár Lászlóa Baraka v dnešnom vydaní denníka Új Szó. Podľa autora sa však strana nedostala do "zbankrotovaného" stavu zo dňa na deň.
Komentár pripomína, že SMK získala v samosprávnych voľbách pred štyrmi rokmi na celom Slovensku 233 starostovských kresiel, po 2. decembri ich počet klesol len na 215. Rovnako počet obecných poslancov poklesol z 2050 na 1968. Strane sa nepodarilo ovládnuť posty starostov vo Veľkom Mederi a v Štúrove, odkiaľ pochádzali skúsení politici SMK, pôsobiaci v Národnej rade. V okresoch Dunajská Streda a Komárno boli kandidáti strany úspešní iba v niektorých obciach. Pyrhovo víťazstvo pre SMK znamená aj zvolenie Petra Pázmányho do čela Dunajskej Stredy, ktorý napriek "klebetnej propagande" predbehol svojho najväčšieho rivala len o 76 hlasov, píše Új Szó.
Funkcionári SMK sa podľa Baraka snažia výsledky volieb vykresliť v pozitívnom svetle, v tomto zoskupení sa však niečo definitívne pokazilo. Kontrolou komunálnych volieb bol poverený Miklós Duray, na ktorého pleciach, ako aj na pleciach jeho najbližších spolupracovníkov, leží hlavná zodpovednosť za volebné výsledky. Predseda SMK Béla Bugár sa už roky len nečinne prizerá na postupné rozvracanie strany, uzatvára komentár Új Szó.

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 11:24