StoryEditor

V priemyselnom parku v Snine rekonštruujú výrobné haly

10.10.2005, 11:18
Autor:
TASRTASR
Výstavba priemyselného parku s celkovými rozpočtovanými nákladmi asi 310 miliónov Sk sa realizuje v areáli sninského Vihorlatu na ploche necelých 11 hektárov. Realizátori projektu počítajú s dotáciou prevyšujúcou 200 miliónov Sk. Snina získala z eurofondov 94 miliónov Sk, z vlastných zdrojov doplatí 5 % celkových nákladov.

Práce na rekonštrukciách 4 výrobných hál priemyselného parku v Snine, v ktorých v 1. štvrťroku budúceho roka nájde pracovné uplatnenie 340 ľudí, pokračujú. Výška investícií štyroch investorov v uvedených halách predstavuje 162 miliónov Sk. "Spomínanými investormi sú humenská s. r. o. RMR Slovakia, ktorej predmetom podnikania je výroba teleskopických hydromotorov, MOPS PRESS z Belej nad Cirochou, ktorá sa bude orientovať na výrobu náradia, sninská akciová spoločnosť DEL Casting, orientujúca sa na výrobu tlakových lejacích strojov a GHG Slovakia zo Zemplínskych Hámrov, ktorá sa bude venovať výrobe výrobkov z papiera," uviedol dnes TASR predseda Zboru zástupcov Združenia Priemyselný park v Snine Svätoslav Husťák. Dodal, že výška nenávratného príspevku zo Sektorového operačného plánu predstavuje vyše 6,6 milióna Sk.
Na výstavbu ďalších výrobných hál, v ktorých majú pôsobiť ďalší dvaja investori, združenie zatiaľ nezískalo finančné prostriedky. "Investori sú známi, s jedným z nich už máme podpísanú zmluvu, avšak zatiaľ si neprajú byť menovaní," konštatoval Husťák. Doplnil, že nemenovaní investori do parku vložia 166 miliónov Sk. V roku 2007 by mali vytvoriť 124 nových pracovných miest. Ich počet bude postupne narastať a v roku 2011 by mal dosiahnuť 260 miest.
Výstavba priemyselného parku s celkovými rozpočtovanými nákladmi asi 310 miliónov Sk sa realizuje v areáli sninského Vihorlatu na ploche necelých 11 hektárov. Realizátori projektu počítajú s dotáciou prevyšujúcou 200 miliónov Sk. Snina získala z eurofondov 94 miliónov Sk, z vlastných zdrojov doplatí 5 % celkových nákladov. Priemyselný park v Snine, ktorého cieľom je znížiť nezamestnanosť a eliminovať dopady straty pracovných miest v sninskom regióne, má vytvoriť zhruba 1 000 nových pracovných miest.

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 09:22