StoryEditor

Volkswagen chce novú halu

13.12.2006, 23:00
Automobilka Volkswagen možno rozšíri svoj závod v Martine a k dvom výrobným halám tu pribudne tretia. Včera to potvrdil šéf martinskej fabriky Kersten Gaudlitz.

Automobilka Volkswagen možno rozšíri svoj závod v Martine a k dvom výrobným halám tu pribudne tretia. Včera to potvrdil šéf martinskej fabriky Kersten Gaudlitz. Definitívne rozhodnutie o výstavbe novej haly na výrobu kompletných prevodoviek alebo kolies za "niekoľko desiatok miliónov eur" by podľa Gaudlitza mohlo padnúť ešte tento rok.
Rozšírenie závodu v Martine by pomohlo vytvoriť približne 800 nových pracovných miest. To by však v tomto regióne mohlo spôsobiť problém s náborom ľudí. Evidovaná miera nezamestnanosti v Žilinskom kraji je menej ako sedem percent a problém s kvalifikovanými pracovníkmi má napríklad aj automobilka Kia v blízkej Žiline, ktorá už importuje pracovníkov aj z Poľska.
Projekt zaujal aj predstaviteľov rezortu hospodárstva. Kým však nepadne konečné rozhodnutie o investícii, nebudú komentovať napríklad to, či - a akú - by Volkswagen dostal investičnú pomoc.

Čo prinesie rozšírenie výroby
- Investíciu za niekoľko desiatok miliónov eur
- Osemsto pracovných miest
- Príchod ďalších dodávateľov
- Zvýšenie slovenského exportu

01 - Modified: 2003-04-16 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Druhý návrh v prospech Majchráka
menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 04:27