StoryEditor

Continental v Púchove investuje pol miliardy

Slovensko bude mať najväčší závod na výrobu pneumatík pre nákladné autá v Európe. Spoločnosť Continental Matador už začala v Púchove stavať novú výrobnú halu. Spolu s technológiami bude stáť viac ako pol miliardy.

Slovensko bude mať najväčší závod na výrobu pneumatík pre nákladné autá v Európe. Vyhlásil to generálny riaditeľ firmy Continental Matador Petr Sehnal. Spoločnosť, ktorú z troch štvrtín vlastní nemecká korporácia Continental, už začala v Púchove stavať novú výrobnú halu. Spolu s technológiami bude stáť viac ako pol miliardy.
Ročná kapacita závodu po jeho rozšírení stúpne na 2,2 milióna pneumatík pre nákladné vozidlá. Drvivú väčšinu produkcie dnes Continental Matador vyváža. Vedúci divízie továrenského inžinierstva Milan Mika potvrdil, že pneumatiky opúšťajú Slovensko v kontajneroch po železnici do dvoch skladov v Nemecku. Continental na Slovensku vlastní ďalšie tri výrobné závody - v Partizánskom, Dolných Vesteniciach a vo Zvolene.
Rozširovanie výroby pneumatík v Púchove prichádza v čase, keď ich najväčší výrobca na svete, firma Goodyear, zatvára závody vo Veľkej Británii a v Poľsku. V závodoch v britskom meste Washington a poľskej Debici príde o prácu tisícpäťsto ľudí. Goodyear tak chce ušetriť ročne 50 miliónov dolárov.

01 - Modified: 2003-02-23 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Subway pochováva hamburgery 02 - Modified: 2003-02-23 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Siemens sa chystá nakupovať
menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 02:17