StoryEditor

Rusko tvrdí, že sa o zvolaní koaličnej rady dozvedel až dnes ráno

18.05.2005, 16:47
Predseda ANO Pavol Rusko odôvodňuje svoju neúčasť na dnešnom rokovaní koaličnej rady zvolanej KDH tým, že sa o nej dozvedel až dnes ráno, približne pätnásť minút pred jej začatím. Pozvánka prišla podľa neho faxom na ministerstvo hospodárstva a do centrály aliancie v utorok večer o pol ôsmej.

"Tam už, neviem ako inde, o tom čase je málokto a málokedy," povedal Rusko. Podpredsedovia aliancie Jirko Malchárek a Ľubomír Lintner, ktorí na zasadnutí boli, vedeli podľa neho o koaličnej rade zrejme kvôli tomu, že boli v parlamente. Rusko očakáva, že o rokovaní koaličnej rady by sa mal dozvedieť od toho, kto ju zvoláva, a keď nie je čas na e-mail alebo fax, treba aspoň zavolať hovorcovi alebo na tlačový odbor strany. "Myslím si, že už aspoň také potvrdenie toho, že či sme niečo dostali, by ešte mohlo medzi nami (koalíciou, poznámka TASR) fungovať," vyhlásil Rusko.
V súvislosti s obvinením predsedu KDH Pavla Hrušovského, že Rusko vniesol do práce koalície bezcharakterný štýl, šéf liberálov vyhlásil, že si už na útoky z ich strany zvykol. "Problém je postavený medzi ANO a KDH, nie medzi mnou a KDH. Je to problém, ktorý vytvára tvrdohlavosť KDH, neschopnosť rešpektovať iný názor, neschopnosť sebareflexie na poste rezortu školstva a neschopný minister, ktorý podľa nás zastáva funkciu, ktorú by zastávať nemal," povedal.

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 01:36