StoryEditor

Česko-slovenský drogový gang na hraniciach skončil

18.04.2005, 17:00
Autor:
TASRTASR
Celkovo 12 Čechov a päť Slovákov sa podieľalo na činnosti drogového gangu, ktorý vozil z Česka na Slovensko pervitín a späť cez hranice privážal heroín a ďalšie drogy, a ďalej ich distribuoval v okresoch Hodonín a Břeclav. Prvých šesť členov skupiny zatkla česká polícia ešte vlani v septembri. Minulý týždeň prípad s krycím názvom Pekár polícia a colníci dokončili ďalším zatýkaním.

TASR o tom dnes informoval hovorca Colného riaditeľstva Brno Jaroslav Moravec. Česká strana ocenila vynikajúcu spoluprácu so slovenským protidrogovým útvarom.
Obojstranná spolupráca (so SR) bola na výbornej úrovni. A nebyť toho, tak určite by nebolo možné na českej strane trestne stíhať 12 osôb a na slovenskej päť. A naši kolegovia opäť žiadajú vysloviť na Slovensko poďakovanie kolegom z Národnej protidrogovej jednotky, zdôraznil Moravec pre TASR.
Pri domových prehliadkach muži zákona objavili menšie množstvo heroínu, pervitínu, halucinogénnu hubu Lysohlávku, tablety Subutex a až 10 kilogramov marihuany. V ČR bola už jedna osoba podmienečne odsúdená a štyria členovia gangu sú vo väzbe. Hrozí im osem až desať rokov väzenia. Podľa hovorcu brnianskeho colného riaditeľstva Jaroslava Moravca je v SR vo väzbe päť Slovákov.
Polícia a colníci zatiaľ nevedia stanoviť množstvo drog, ktoré pašeráci cez česko-slovenskú hranicu previezli. Niekedy drogy vozili autami, inokedy putovali aj v poštových zásielkach.
Posledné zatýkanie sa uskutočnilo minulý piatok. Presne pred týždňom, v pondelok 11. apríla, v rukách českých colníkov a polície skončil mladý manželský pár z ČR. Colníci išli naisto, ale pri hľadaní drogy sa zapotili. Malé množstvo bieleho prášku našli až v podprsenke mladej ženy.
Jedenásteho apríla tohto roku břeclavskí colníci na hraničnom priechode Břeclav - diaľnica D2 zadržali manželov, ktorí sa vracali zo Slovenska osobným autom. Keďže išlo o podozrivé osoby, ktoré boli dlhšiu dobu sledované, uskutočnila sa dôkladná kontrola automobilu, batožiny... Ale až po uskutočnení osobnej prehliadky ženy sa našlo 1,6 gramu heroínu, popísal udalosť hovorca colníkov.

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
24. apríl 2024 14:41