StoryEditor

Údajný boss môže ísť von

21.12.2006, 23:00
Údajný boss banskobystrického podsvetia Mikuláš Černák sa možno už o pár dní dostane na slobodu. Pre podozrenie z vraždy Mariána Karcela a Imricha Oláha sedí síce vo väzbe.

Údajný boss banskobystrického podsvetia Mikuláš Černák sa možno už o pár dní dostane na slobodu. Pre podozrenie z vraždy Mariána Karcela a Imricha Oláha sedí síce vo väzbe, ale Okresný súd v Banskej Bystrici včera rozhodol, že kvôli administratívnej "chybe" by mal Černák ísť von.
Ten istý súd pred necelými dvoma mesiacmi Černáka do väzby vzal - teraz však žiada súhlas českej strany. Pôvodne sedel údajný boss za dvojnásobné vydieranie (v jednom prípade ho usvedčil aj Karcel): predčasne sa dostal na slobodu, no Najvyšší súd SR rozhodol, že Černák sa musí vrátiť za mreže.
"Mikiho" zadržali v Česku, odtiaľ nám ho vydali - keďže sedí už za iný trestný čin, musia s tým podľa banskobystrického súdu Česi súhlasiť (tzv. zásada špeciality). Prokuratúra a polícia však tvrdia, že žiadny súhlas nepotrebujú. Posledné slovo bude mať krajský súd. "Ak bude rozhodovať zákonným spôsobom, Mikuláš Černák sa dostane na slobodu," povedal pre HN Černákov advokát Ľubomír Samuel.

Černákov problém
- Mariána Karcela zastrelili pred jeho domom v Banskej Bystrici v júni 2000, keď naňho 28-krát vystrelili zo samopalu.
- Vraždu si mal objednať Černák a údajne ňou poveril svojho advokáta Daniela M.
- Imricha Oláha zavraždili ešte v roku 1997. Páchatelia ho mali vylákať do hotela Lux v Banskej Bystrici, odkiaľ ho odvliekli do objektu firmy Renox. Tam ho podľa obžaloby brutálne zavraždili a telo odviezli do vykopanej jamy pri Hrochoti v okrese Banská Bystrica
Zdroj: HN

01 - Modified: 2003-04-17 09:51:53 - Feat.: 0 - Title: Farebný príbeh o čiernobielej Amerike 50. rokov
menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 11:31