StoryEditor

Udalosti

13.10.2006, 00:00

Poslanci utrácajú na kancelárie
Nájom, nábytok, údržba, energie, internet. Regionálne kancelárie poslancov stoja tisíce korún, hoci v Bratislave už majú svoje priestory. Štát im môže na kancelárie prispieť až 27-tisíc korún mesačne. Niektorí to využívajú a otvárajú si priestory vo vlastných firmách či v spriaznených inštitúciách. (Na snímke TASR poslanec Mikuláš Dzurinda vo svojej novootvorenej košickej kancelárii)
STRANA 3, Téma HN

Slovensko
Dzurinda hodnotil Fica
Expremiér vytkol premiérovi, že neplní sľuby. "Poslanec Dzurinda definitívne politicky oslepol," reagoval Robert Fico.
STRANA 2

Ekonomika
Miliardy na dopravu
Z rozpočtu a eurofondov dostane rezort dopravy budúci rok 44 miliárd korún. Najviac zhltnú železnice a diaľnice, menej zostane pre autobusovú dopravu a letisko.
STRANA 4

Zahraničný obchod sklamal
Schodok zahraničného obchodu Slovenska v auguste klesol na 4,36 miliardy korún. Analytici čakali výraznejší pokles.
STRANA 4

Svet
Zradil vlastnú krajinu
Adam Yehiye Gadahn bude prvým povojnovým Američanom súdeným za vlastizradu. Konvertoval totiž na islam a objavil sa na videozáznamoch teroristickej Al-Kajdy.
STRANA 12

Šport
Galis skončil s futbalom
Odchádzajúci tréner uprednostnil politiku, v hre o nového šéfa národného tímu je český kouč majstrovského MFK Ružomberok František Komňacký.
STRANA11

Podniky a trhy
Lockheed mieri na Slovensko
Americký výrobca vojenskej techniky Lockheed Martin sa v tendri pobije o dodávku lietadiel za 6 miliárd korún. Americká vláda nám odporučila typ C-130J (na snímke air-and-space.com)
STRANA 13

Hackeri zaplavujú svet
Najviac vynášajú krádeže hesiel a kódov pre elektronické bankovníctvo. Najobľúbenejšie sú USA a Čína, medzi servermi MySpace, Google a Yahoo.
STRANA 16

Finančné noviny
Drahšia pšenica zvýši ceny
Slabá úroda tlačí ceny tejto plodiny na burzách výrazne nahor. Pečivo, ale aj mäso či vajcia by tak mohli čoskoro zdražieť.
STRANA 17

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 02:05