StoryEditor

Folz: Investícia svedčí o kvalite partnerstva

Podľa akého kľúča bude PSA vyberať manažment pre svoj trnavský závod?
- Nové zamestnanie v tomto závode nájde niekoľko tisíc ľudí. Potrebujeme naozaj veľmi širokú škálu kvalifikovaných pracovníkov, počnúc strojármi, elektrotechnikmi, inžiniermi, účtovníkmi a končiac vedúcimi podporných tímov a robotníkmi. V súčasnosti beží výberové konanie na pozíciu personálneho riaditeľa. Ten by mal byť na svojom poste koncom roka a bude mať na starosti aj ďalší výber kvalifikovanej pracovnej sily.
Je spoločnosť spokojná s doterajšou spoluprácou so slovenskými orgánmi, či už s agentúrou SARIO, ministerstvom hospodárstva alebo spoločnosťou Trnavainvest, ktorá zabezpečuje práce spojené s výstavbou infraštruktúry?
- Vo všetkých oblastiach sme sa stretli s kompetentnými a schopnými partnermi, aj keď boli veľmi prísni. Trvali totiž na riadnom dodržiavaní slovenských predpisov a zákonov a boli citliví na to, aby sme neprekročili zákonom stanovené medze. O kvalite partnerstva napokon svedčí aj skutočnosť, že 4. januára bolo zvolené na výstavbu nového závodu práve Slovensko a Trnava.
Slovenská strana sa zaviazala vynaložiť 6,5 miliardy korún. Plní si predbežné záväzky v dohodnutých investíciách do infraštruktúry?
- O tom niet pochýb.
menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 15:01