StoryEditor

Bratislava, metropola Ázie

Stovky juhokórejských manažérov pritiahli na Slovensko obchodníka s tradičnými ázijskými potravinami. Ten si už v Bratislave otvoril svoj prvý obchod.

Ako most do Európy si hlavné mesto vybrala firma Korea Foods podnikateľa Yooniho Suha. "Kamkoľvek Kórejčan ide, potrebuje kórejské jedlá," vysvetľuje Suh.
Na Slovensku žije podľa cudzineckej polície okolo deväťsto Kórejčanov. Hoci pracujú pre koncerny Kia Motors v Žiline či Samsung v Galante, za prácou zväčša dochádzajú z Bratislavy, kde žijú aj s rodinami.
Kórejský obchodník však nechce zostať len pri nich, ale sortiment by rád dodával aj iným slovenským predajcom. Ponuku predvčerom predstavil bratislavskému spotrebnému družstvu siete Coop Jednota, ktorá má, ako povedal, "obchody v každej dedine".
Do konca roka Korea Food zrejme ďalšiu predajňu neotvorí. Kateřina Balažovičová zo slovenského zastúpenia spoločnosti predpokladá, že v budúcnosti by takéto obchody mohli mať šancu na úspech aj v Galante, Trnave, Nitre, Seredi či Žiline, teda v mestách, v ktorých okolí sa usídlili kórejskí investori.

01 - Modified: 2003-05-22 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Prehľad domácich športových podujatí
menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 07:33