StoryEditor

Volkswagen okradli o autá

17.12.2006, 23:00

Bratislavský Volkswagen okradli zlodeji o niekoľko luxusných terénnych áut Audi Q7. Pre HN to potvrdili dva zdroje z prostredia fabriky. Pobočka nemeckej automobilky na Slovensku túto správu nepoprela. "K téme sa vyjadrovať nebudeme," odkázala hovorkyňa slovenského VW Silvia Nosálová. Informačné embargo môže súvisieť s vyšetrovaním.
Ku krádeži malo dôjsť minulý týždeň. Jedna z verzií hovorí, že pri prevoze luxusných áut do distribučnej stanice v Lozorne na Záhorí sa minimálne jeden kamión odpojil od kolóny a "zmizol". Podľa druhej verzie kamión s naloženými autami vyšiel z fabriky bez kontroly poza kontrolované vozidlo. Jedno Audi Q7 stojí vyše dvoch miliónov, plne naložený náves tak mohol firme spôsobiť až 16-miliónovú škodu.
Nie je to prvý raz, čo niekto okradol veľkú automobilku. Minulý rok Eric Jason Pitts, ktorý pracoval v americkej fabrike BMW päť rokov, kradol neuveriteľných 23 mesiacov navigačné systémy a predával ich cez internet. Pitts bol obvinený a odsúdený z krádeže majetku za päťtisíc dolárov. V skutočnosti však BMW prišlo o navigačné systémy v oveľa vyššej hodnote.

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
16. apríl 2024 16:02