StoryEditor

Milióny veriacich na celom svete za modlia za zdravie pápeža Jána Pavla II.

01.04.2005, 11:00
Autor:
TASRTASR
Milióny veriacich na celom svete sa modlia za uzdravenie pápeža Jána Pavla II., ktorého zdravotný stav je podľa vatikánskych zdrojov veľmi vážny. Stovky veriacich a turistov sa v noci nadnes zhromaždili na vatikánskom Námestí svätého Petra a modlili sa pod oknami pápežovho apartmánu, kde Ján Pavol II. bojuje o život po tom, ako vo štvrtok utrpel infarkt a septický šok.

Tisíce katolíkov sa modlia za pápeža v kostoloch na celom území Poľska. Obyvatelia jeho rodných Wadowíc sa skoro ráno modlili pred obrazom Panny Márie večnej pomoci v bazilike, kde bol pápež ešte ako Karol Wojtyla pokrstený a dostal prvé sväté prijímanie.
Predstaviteľ Wadowíc Stanislaw Kotarba označil správy médií o pápežovom zdravotnom stave za veľmi znepokojujúce a uviedol, že všetci obyvatelia mesta sa modlia za jeho uzdravenie.
Veriaci prúdili na osobitné modlitby za pápeža aj do kostolov v Krakove, kde bol Ján Pavol II. vysvätený za kňaza a neskôr tu pôsobil ako kardinál. Osobne sa s ním pozná mnoho miestnych starších ľudí.
Celú noc sa za pápeža modlili tiež obyvatelia jeho obľúbeného podtatranského mesta Zakopané neďaleko hraníc so Slovenskom. Modlitby za jeho uzdravenie v mešitách oznámili i vedúci predstavitelia moslimskej komunity v Poľsku.
Tisíce katolíkov venovali modlitby pápežovi aj na Filipínach. "Veríme pápežovi, ktorého ľudia na Filipínach milujú s mimoriadnou oddanosťou, a veríme aj vôli Božej," vyhlásil dnes generálny tajomník Katolíckej biskupskej konferencie Filipín Hernando Coronel.
Arcibiskup filipínskeho hlavného mesta Manila Guadencio Rosales vyzval veriacich, aby sa aj naďalej modlili za najvyššieho predstaviteľa rímskokatolíckej cirkvi.

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 08:53