StoryEditor

Fico mení program na svoj obraz

Premiér Robert Fico zobral vládny program do vlastných rúk. Návrh, ktorý pripravili ministri a odborné tímy, obohatil o balík svojich pripomienok. Chýbalo mu v ňom hneď niekoľko predvolebných sľubov Smeru. "Bolo tam príliš veľa všeobecných fráz, program vlády musí byť konkrétnejší, niektoré vyjadrenia Fico spresňoval," hovorí zdroj z prostredia Smeru, ktorý nechcel byť menovaný.

Premiér Robert Fico zobral vládny program do vlastných rúk. Návrh programového vyhlásenia vlády, ktorý pripravili ministri a odborné tímy obohatil o balík svojich pripomienok. Chýbalo mu v ňom hneď niekoľko predvolebných sľubov Smeru.
Napríklad v časti o DPH Ficovi prekážalo, že znížená daň je spomínaná len v súvislosti s liekmi. "Bolo tam príliš veľa všeobecných fráz, program vlády musí byť konkrétnejší, niektoré vyjadrenia Fico spresňoval," hovorí zdroj z prostredia Smeru, ktorý nechcel byť menovaný. Podľa našich informácií dal premiér svoje pripomienky dokopy už pred týždňom. Počas minulého týždňa potom rokoval s ministrami, ktorí mali jeho požiadavky zapracovať do stredy. V pracovnej verzii, ktorá sa v médiách objavila vo štvrtok a priniesli ju aj HN, však Ficove pripomienky ešte chýbali. Pri dnešnom schvaľovaní programu na vláde už bude všetko, ako chcel Fico. Ten už po piatkovom stretnutí členov vlády v Trenčianskych Tepliciach neskrýval spokojnosť. "Fico je veľmi autoritatívny, snaží sa presadiť svoju koncepciu sociálneho štátu," hovorí politológ Miroslav Kusý.

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
24. apríl 2024 00:00