StoryEditor

Varovanie pre pápeža

01.11.2006, 23:00
V Turecku vyšla kontroverzná kniha autora Yücela Kaya pod názvom Sprisahanie proti pápežovi. Kniha vyvolala vo Vatikáne obavy o bezpečnosť Benedikta XVI. počas návštevy Turecka, na ktorú sa pripravuje. V knihe Kaya opisuje príchod pápeža do krajiny a bombový útok, ktorý mu hrozí.

ANKARA, BRATISLAVA -- V Turecku vyšla kontroverzná kniha autora Yücela Kaya pod názvom Sprisahanie proti pápežovi. Vo Vatikáne okamžite vyvolala obavy o bezpečnosť Benedikta XVI., ktorý na prelome novembra a decembra navštívi Turecko -- autor opisuje príchod pápeža do krajiny a hroziaci bombový útok. Príbeh je vymyslený, no Kaya nepovažuje atentát za nereálny. "Veľa som bádal. Keď si dáte dohromady rôzne kúsky skladačky, poznáte všetky predpoklady, aby k takému pokusu o útok došlo," uviedol autor.
Verbálne útoky na hlavu katolíckej cirkvi sa v prevažne moslimskom Turecku vystupňovali v septembri. Benedikt XVI. v tom čase citoval na prednáške v nemeckom Regensburgu stredoveký text, ktorý označoval niektoré učenia proroka Mohameda za zlé a neľudské. sim

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
24. apríl 2024 09:49