StoryEditor

Nemecké dievčatá chceli osláviť Silvester so Sýrčanmi. Boli hodiny znásilňované

09.01.2016, 15:48
Polícia zdôrazňuje, že útočníci nie sú utečenci, ktorí v Nemecku hľadajú azyl. Jeden muž žije v Nemecku dlhodobo, ďalší sú zo Švajčiarska a Holandska.

Traja mladí Sýrčania boli v južnom Nemecku zatknutí kvôli obvineniam zo znásilnenia dvoch dievčat počas silvestrovskej noci. Podľa polície však prípad nie je spojený so silvestrovskými sexuálnymi útokmi v Kolíne nad Rýnom a ďalších nemeckých mestách.

Z oslavy znásilnenie

Dvadsaťjeden-ročný muž a dvaja štrnásťroční chlapci sú zadržaní v meste Weil am Rhein v blízkosti hraníc so Švajčiarskom. Podľa polície znásilnili dve dievčatá vo veku štrnásť a pätnásť rokov. Žalobcovia zdôrazňujú, že útočníci dvojicu držali niekoľko hodín v byte najstaršieho z nich a hromadne znásilňovali. Pôvodne tam dievčatá išli osláviť koniec roka.

Hoci sú podozriví vo väzbe už niekoľko dní, správa o ich zadržaní sa objavila až vo štvrtok. Žaloba sa podľa serveru The Telegraph utajením snažila ochrániť identitu obetí. Polícia medzitým pátra po mužovom pätnásťročnom bratovi, ktorý by mal byť štvrtým útočníkom.

Mená podozrivých síce polícia nezverejnila, avšak detektívi zdôraznili, že útočníci nie sú utečenci, ktorí by v Nemecku hľadali azyl. Dvadsaťjeden-ročný muž a jeho mladší brat sú v Nemecku dlhodobo, dvaja štrnásťroční chlapci žijú vo Švajčiarsku a v Holandsku.

Podľa žalobcov nesúvisí incident ani so sexuálnymi útokmi voči ženám, ku ktorým došlo pri oslavách Nového roka v Kolíne nad Rýnom a ďalších mestách.

"Cítila som sa beznádejne"

Len v Kolíne bolo oznámených 120 útokov. Viac ako 50 ich ženy nahlásili v Hamburgu, z toho 39 ich bolo sexuálnych. Svedkovia popisujú útočníkov ako gangy mužov, ktoré ženy naháňali na uliciach pred klubmi.

"Bola som sama a zrazu ma držalo niekoľko mužov," vypovedala jedna z obetí časopisu Spiegel. "Snažila som sa kričať a odstrčiť ich, ale bolo ich veľa. Cítila som sa beznádejne."

V Düsseldorfe nahlásilo útoky na políciu jedenásť žien. Incidenty sa podľa policajtov podobali tým v Kolíne. Skupina miestnych obyvateľov vytvorila ochranný val, aby ubránila ženy pred ďalšími útokmi.

Vo Frankfurte policajti vyšetrujú sedem hlásení sexuálnych útokov. Pri jednom z nich mala byť trojica žien obklopená skupinou asi desiatich mužov a obchytkávaná.

01 - Modified: 2008-01-02 11:59:00 - Feat.: 0 - Title: SNS: Vznik SR je najvyšším, avšak nie konečným cieľom
01 - Modified: 2023-02-03 07:54:26 - Feat.: - Title: Germanistka o nemeckej váhavosti: Obávajú sa aj jadrových zbraní či konfliktu s Ruskom 02 - Modified: 2022-03-24 08:17:28 - Feat.: - Title: Rozprávkové mesto alebo zelené peklo? Nemecký Tübingen je rajom ekoaktivistov a nočnou morou McDonaldu 03 - Modified: 2022-02-19 16:57:35 - Feat.: - Title: Francúzsko svojich občanov vyzvalo, aby bezodkladne opustili východ Ukrajiny 04 - Modified: 2022-02-17 05:11:05 - Feat.: - Title: Scholz a Biden vyzvali Rusko, aby prijalo "skutočné kroky" k deeskalácii napätia 05 - Modified: 2022-01-09 07:58:56 - Feat.: - Title: Kanibal z Nemecka dostal doživotie. Bývalý učiteľ vraždil, aby realizoval svoje fantázie
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
16. máj 2024 23:08